BLAGOSLOVLJENI VATROGASNI KAMION I ZAŠTITNA OPREMA ZA VATROGASCE

Vatrogasno vozilo namijenjeno za protupožarne intervencije u kojima se mora koristiti velika količina pjene ili praha, te suvremena oprema za gasitelje, sve vrijedno oko 400 tisuća kuna, blagoslovljeno je i predano na uporabu u ponedjeljak, 8. prosinca u DVD-u Lipovljani. Mala svečanost posvete, na kojoj su bili i članovi Upravnog odbora DVD-a Lipovljani i njihovi gosti, održana je u vatrogasnom spremištu Vatrogasnog doma u Lipovljanima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Navalno vozilo, odnosno vatrogasni kamion, ima spremnike za veliku zapreminu praha i vode, a time i velike mogućnosti za gašenje požara. Ima snažnu pumpu i 7 ulaza za priključenje vatrogasnih cijevi, a vatrogascima DVD-a Lipovljani koristit će kod obavljanja opasnih, ”kemijskih” intervencija i za protupožarnu zaštitu na poslu koji obavljaju za INA-u, industriju nafte.

Svečanost posvete novonabavljenog vozila i opreme otvorio je Stjepan Markanović, predsjednik DVD-a Lipovljani, pozdravivši goste i članove domaćeg društva. S nabavljenim vozilom i opremom prisutne je upoznao Zlatko Pješ, zapovjednik DVD-a Lipovljani, a zahvalu za sve ovogodišnje intervencije i spašavanja od poplava, uputio im je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                – Ove godine za potrebe vatrogastva iz Proračuna općine izdvojilo se oko 200 tisuća kuna, a iduće godine planira se povećanje sredstava za oko 175 tisuća kuna, pa će, prema sadašnjim mogućnostima, za vatrogastvo općine Lipovljani biti izdvojeno oko 360 tisuća kuna u 2015. godini – naglasio je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani na svečanom blagoslovu opreme i vozila.

Radost zbog nabavljene potrebne opreme izrazio je prisutnim vatrogascima i Marin Piletić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, koji je rekao da će županija i dalje ulagati u vatrogastvo znatna novčana sredstva.

Na kraju kratke svečanosti, vozilo i opremu, na blagdan Bezgrešnog začeće Blažene Djevice Marije, koji KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAse slavi i kao suzaštinik župe u Lipovljanima, blagoslovio je Josip Bogović, župnik lipovljanske župe, za dobro svih i za uspješno služenje vatrogascima.

DVD Lipovljani jedno je od najvećih i najopremljenijih vatrogasnih društava na području županije. Ovim vozilom i opremom poboljšana je i sigurnost na području čitave županije kod vatrozaštite od opasnih, uglavnom kemijskih, tvari. Vozilo i oprema bit će korišteni kod izvršenja poslova koje vatrogasci DVD-a obavljaju za INA-u, industriju nafte. U vatrogasnom društvu je zaposleno 13 djelatnika, a osim poslova vatrozaštite u Lipovljanima i Kozaricama, iste ili slične poslove zaposlenici DVD-a Lipovljani obavljaju za INA-u i u Slavonskom Brodu, Osijeku i Đeletovcima.

Novonabavljena oprema u potpunosti će zaštititi djelatnike kod intervencije s opasnim tvarima, a vatrogasni kamion kvalitetnu i snažnu potporu eventualnoj intervenciji i primjereno izvršavanje poslovnih obveza prema industriji nafte.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA