BISKUP ANTUN ŠKVORČEVIĆ OBIŠAO KRALJEVU VELIKU I U CRKVI SV. ANTUNA VODIO MISNO SLAVLJE

Biskup Požeške biskupije Antun Škvorčević, u pratnji Darija Šimića, župnika lipovljanske župe, župnika Đure Cvitića i Gorana Lukića, ravnatelja biskupijskog Caritasa, obišao je u ponedjeljak, 24. veljače u popodnevnim satima Kraljevu Veliku, u župi Sv. Josipa, u kojoj su već 9 dana na snazi izvanredne mjere obrane od poplave. Dočekao ga je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika, Zlatko Pješ, vatrogasni zapovjednik VZO Lipovljani i Melita Mihalić, članica stožera i predstavnica Crvenog križa, te ostali članovi stožera za zaštitu i spašavanje i upoznali ga s trenutnim stanjem obrane od poplave u mjestu Kraljeva Velika.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Svojim dolaskom na poplavom ugroženo područje, u Kraljevoj Velikoj, biskup Antun Škvorčević želio je posvjedočiti svoju blizinu s ugroženima, suosjećajnost, duhovnu dimenziju i molitve sa stanovnicima u nevolji. Domaćine je upitao i što biskupijski Caritas može učiniti na ublažavanju najtežih potreba stanovnika i obrane od poplave, pa je dogovoreno da će potrebe biti rješavane sa župnikom Darijom Šimićem.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Na raskrižju ceste za Kraljeva Velika – Trebež, inače mjestu punjenja vreća s pijeskom, biskup Antun Škvorčević, sastao se s vatrogascima koji rade na poslovima obrane i s članicama Udruge žena iz Kraljeve Velike, koje svakodnevno sudjeluju u organiziranoj pripremi hrane za sve koji rade na poslovima obrane. Pohvalio je njihov rad, ohrabrio ih za dalje poslove i pozvao na molitvu. Zahvalio je svima za vlastitu žrtvu u nastojanju obrane svojih i kuća svojih susjeda i prijatelja.

Biskup Antun Škvorčević prije dolaska u Kraljevu Veliku obišao je, u ponedjeljak popodne, i ugroženo područje u jasenovačkoj općini, Trebež i Bukovicu u župi Krapje. Susreo se s nekoliko obitelji i djelatnicima koji su angažirani na obrani od poplave.

Nakon obilaska najugroženijeg dijela Kraljeve Velike, biskup Antun Škvorčević i župnici u pratnji, uputili su se u crkvu sv. Antuna u Kraljevoj Velikoj gdje je slavio misno slavlje.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

U uvodu u misno slavlje biskup je rekao kako je svojim dolaskom u Kraljevu Veliku, a prije toga u Trebež i Bukovicu, želio posvjedočiti svoju blizinu, s ljudima u nevolji, te svima zahvalio i pozvao na molitvu za one koji stradavaju u poplavi i sve one koji im pomažu. Misno slavlje pratili su vjernici Kraljeve Velike i čitave lipovljanske župe.        (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA