6. VEČER NACIONALNIH MANJINA I VEČER JEZIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA

Dana 8. lipnja 2017.g. u 18 sati,  pod geslom ″Zajedno u različitosti″ svečanim programom obilježena je 6. večer nacionalnih manjina i večer jezika u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima.

            Učenicima, roditeljima  te ostalim uzvanicima i  gostima riječi dobrodošlice  uputila je ravnateljica Mirjana Faltis. Nakon nje prisutnima se obratio i načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat,  te zaželio svim učenicima i djelatnicima škole puno uspjeha u radu.

 Prije svečanog dijela programa podijeljena su priznanja i nagrade učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate u obrazovnim ili sportskim natjecanjima nakon Dana škole. Učenici češkog, slovačkog, ukrajinskog, njemačkog i engleskog jezika predstavili su se recitacijama, igrokazima te plesnim i pjevačkim točkama koje su vježbali tijekom cijele školske godine. Na priredbi su nastupili i članovi folklorne skupine Kulturno prosvjetnog društva Karpati, kao i dječja folklorna skupina škole. Druženje je završilo svima dobro znanom pjesmom ″Kad si sretan″, ali otpjevanom na šest različitih jezika.