ZAVRŠIO PROGRAM ‘MALE ŠKOLE’ U LIPOVLJANSKOM DJEČJEM VRTIĆU

Podjelom pismenih priznanja, fotografija i mapa radova, koje su tijekom programa predškolskog obrazovanja izrađivali, u Dječjem vrtiću ‘Iskrica’ u Lipovljanima, završio je program tzv. ‘male škole’, u kojem se kroz obrazovni program pripremaju djeca za polazak u prvi razred osnovne školu, a nisu redovni polaznici vrtića. Ove školske godine koja je pri završetku, program predškolskog odgoja bio je po prvi puta obvezatan za svu djecu koja od jeseni kreću u prvi razred osnovne škole.

Kroz pripreme za odlazak u prvi razred, u lipovljanskom vrtiću je prošlo 28 polaznika, a program je vodila odgajateljica Josipa Jancetić. Veći dio programa održan je u zgradi vrtića, a onda je u travnju nakon opremanja prostora, program ‘male škole’ premješten u novi, ljepši i potpuno moderno opremljen prostor na katu, u potkrovlju Narodne knjižnice i čitaonice. Tu su budući učenici osnovne škole od 8 do 12 sati učili slova i brojke, uz crtanje, pjevanje i igru.

Na završnoj svečanosti, roditeljima i polaznicima predškolskog programa, u Dječjem vrtiću ‘Iskrica’ u Lipovljanima, zahvalile su se odgajateljica Josipa Jancetić i ravnateljica Marija Duda. Poželjele su svim polaznicima uspješno i odlično školovanje, a roditeljima da ih u tom važnom životnom razdoblju prate i pomažu.

U tom cilju, na kraju su se zajedno malo i poigrali, potežući uže. Djeca su nastavila igru u vrtićkom dvorištu, a roditelji druženje uz kavu i sok. I s razgovorima o uskoro većim obvezama – onim školskim.          (Damir SMETKO)