Završetak radova na uređenju centra Lipovljana očekuje se za oko mjesec dana

         Uređenje središnje lipovljanske ulice, koja je podijeljena na dva trga, Trg sv. Josipa i Trg hrvatskih branitelja, napreduje prema planu, i ako vremenske prilike to dozvole, radovi će završiti krajem kolovoza ili početkom rujna, odnosno za oko mjesec dana. U srijedu, 29. srpnja, radove je obišao i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, sa suradnicima i uvjerio se da radovi, kojima će biti izgrađen kružni tok oko bunara i tako dovršeno uređenje centra Lipovljana – odlično napreduju.

         Od početka radova, rekonstruirana je glavna ulica, a prometovalo se kraj bunara kroz ulice Josipa Kozarca i Braće Radića. Radovi na glavnoj ulici su gotovo završeni, pa je promet preusmjeren na nju, a započeli su radovi na iskopu posteljice za kružni tok oko bunara  i spoju s ulicama Braće Radić i Josipa Kozarca. Desetak djelatnika poduzeća ‘Strabag’ svakodnevno vrijedno radi na zahtjevnom i nepravilnom raskrižju, uz redovno odvijanje prometa sa smanjenom brzinom.

         Vrijednost radova završnog dijela uređenja centra Lipovljana, s izgradnjom kružnog toka i novih pješačkih staza iznosi gotovo 2 milijuna kuna, a financira se sredstvima europskog fonda i proračuna općine Lipovljani.

Damir  SMETKO