ZAVRŠENO UREĐENJE PRILAZNOG PUTA AMBULANTI U LIPOVLJANIMA

Asfaltiranjem parkirališta, pristupne ceste i pješačke staze, u petak, 18. studenog, završeno je uređenje oko zgrade u kojoj su smještene zdravstvene ambulante i ljekarna Doma zdravlja, u Lipovljanima. Projekt kompletnog uređenja GEDSC DIGITAL CAMERAvrijedan je nešto više od 180.000 kuna. Većina potrebnog novca osigurana iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (100.000 kuna), dio potrebnih sredstava donirala je i INA (20.000 kuna), a ostatak financijskih sredstava osigurala je općina Lipovljani iz svog proračuna.

Ugovaratelj u izvođenju ovoga projekta, bilo je komunalno poduzeće ‘Lipkom servisi’ iz Lipovljana, s kooperantima, a radovi su započeli u svojoj 1.fazi još u jesen 2015. godine. Dio potrebnih radova na uređenju oko zgrade Doma zdravlja u Lipovljanima, napravljen je tada, a ostatak je završen tijekom rujna ove godine.

GEDSC DIGITAL CAMERAAsfaltiranjem ceste, nogostupa i parkirališta, koje su odlično izveli djelatnici ‘Strabaga’, kooperanta u ovom projektu i iscrtavanjem parkirnih mjesta na novopostavljenom asfaltu, završeno je uređenje prilaza Domu zdravlja u Lipovljanima. Time je dovršen još jedan vrijedan projekt uređenja komunalne i prometne infrastrukture.

Kako nisu sudjelovali u financiranju uređenja okoliša zgrade u Lipovljanima, Dom zdravlja Kutina, u okviru kojeg radi i Dom zdravlja (ambulanta) u Lipovljanima, pridružili su se ovom projektu obnove na samom objektu i to obnovom djela krovišta zgrade Doma zdravlja.

Uređenje pristupa Domu zdravlja u Lipovljanima priželjkivali su i svi korisnici ove ustanove, s područja općine Lipovljani, a završetkom i realizacijom ovog projekta, ostvaren je još jedan projekt, koji je predviđen i planom rada Mjesnog odbora Lipovljani za 2016. godinu.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA