Završeno je asfaltiranje županijske ceste od Piljenica do Ilove

         Djelatnici Strabaga završili su u utorak, 14. srpnja, kompletno asfaltiranje dijela županijske ceste Lipovljani – Kutina, u dužini od 2,2 kilometra, od Piljenica do Ilove, odnosno od mosta na Pakri u Piljenicma do mosta na Ilovoj. Započeli su i nasipavanje bankina uz novopoloženi asfalt, pa će za dan, dva završiti kompletna obnova ovog dijela ceste, čija je vrijednost obnove nešto veća od milijun i 100 tisuća kuna, a zajednički ju financiraju Županijska uprava za ceste SMŽ i Općina Lipovljani.

         Čim je završilo asfaltiranje, započelo se prometovati obnovljenim cestom, koja je vrlo prometna, a do sada je bila jako oštećena. U Piljenicama kažu da nisu iznenađeni velikim prometom koji se odvija tom županijskom cestom, posebno sada, nakon novog asfaltiranja. No, boje se da je već započelo utrkivanje i neprimjereno brza, pa i bijesna vožnja po novopostavljenom asfaltu, a jedan dio ceste ide i kroz naselje, pa su ugroženi stanovnici i česti biciklisti koji se svakodnevno rekreiraju na toj cesti.

         Također, primijećeno je da se sada voze veliki tereti, kamionima i poljoprivrednim strojevima, znatno veći nego li je to nosivost ceste, pa očekuju da će se brzina i nosivost ceste ograničiti, a nakon toga to i kontrolirati, inače će za kratko vrijeme novi asfalt opet biti uništen.

         Za par dana, djelatnici Strabaga, nastavljaju dalje asfaltiranje cesta u Piljenicama. Novi asfalt dobit će i dio općinske ceste od Piljenica prema Banovoj Jaruzi, čija trasa ide preko željezničke pruge Zagreb-Novska, i koju često koriste sami stanovnici Piljenica.

Damir SMETKO