Završeno asfaltiranje ceste kroz Piljenice prema Banovoj Jaruzi

         Završeno je asfaltiranje ceste Piljenice – Banova Jaruga, a nakon nasipavanja i izravnanja bankina, radovi na ovoj općinskoj cesti, vrijedni gotovo pola milijuna kuna, bit će u potpunosti završeni.       Nakon položenog prvog, nosivog sloja, asfalteri ‘Strabaga’ su u srijedu, 22. srpnja na obnovljenom dijelu ceste položili i drugi sloj asfalta, a u produžetku položili su asfalt i na dijelu ceste kroz šumu, koji je mjestimično bio jako oštećen, ali nije bio u planu da se sada asfaltira.

         Tako su mještani Piljenica, tijekom ovogodišnjeg srpnja, dobili više od 3 kilometra cesta na kojima je vrlo kvalitetno položen novi asfalt i tako im je omogućen kvalitetniji i brži promet u pravcu Ilove i Kutine, te u pravcu Banove Jaruge.

         Općinski načelnik Nikola Horvat, vjeruje da će Županijska uprava za ceste prihvatiti plan da se u idućoj godini nastavi asfaltiranje županijske ceste Lipovljani-Kutina, i to u nastavku županijske ceste od mosta na Pakri u Piljenicama do centra Lipovljana. U općinskom proračunu za iduću godinu, općinski načelnik Nikola Horvat planirat će potrebna sredstva, kao i do sada, u 50% iznosu, odnosno oko 1,5 milijuna kuna, jer ta dionica županijske ceste duga je oko 3,3 kilometra.

Damir SMETKO