Započelo uređenje prostora za šumarsko natjecanje u parku u centru Lipovljana

         Tijekom ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’, u subotu, 24. kolovoza, održat će se i 12. državno natjecanje šumarskih radnika sjekača Hrvatskih šuma. Tako će ‘Lipovljanski susreti 2019.’, uz središte nacionalnih manjina Hrvatske, tih dana ‘Susreta’ biti ujedno i centar svehrvatskog šumarstva i natjecanja, čiji će pobjednici osigurati nastup na slijedećem svjetskom prvenstvu šumara.

         Natjecanje 17 šumarskih ekipa iz svih dijelova Hrvatske, održat će se u stoljetnom parku u centru Lipovljana, gdje se održavaju i programi ‘Lipovljanskih susreta’. Za poligon na kom će se šumari natjecati, određen je zapadni dio parka, od kioska tiska, do dječjeg igrališta.

         Kako bi na vrijeme i što kvalitetnije pripremili prostor natjecanja šumara, radnici Šumarije Lipovljani, u petak, 9. kolovoza započeli su radove. Dovezena je drvena građa koju su djelatnici započeli postavljati, a radovi se nastavljaju i dalje. Mjesto natjecanja bit će i ograđeno, a brojni gledatelji moći će nadmetanje šumara sjekača gledati iz pristoje udaljenosti – iza ograde, koja će odvojiti gledatelje i natjecatelje.

         Nakon završenog natjecanja šumara sjekača, prostor će se dalje moći koristiti za program ‘Lipovljanskih susreta’.

Damir SMETKO