ZAPOČELO ASFALTIRANJE ŽUPANIJSKE CESTE LIPOVLJANI – TOROVI – KOZARICE

Djelatnici ‘Strabaga’ započeli su u srijedu, 22. ožujka asfaltiranje prvog sloja asfalta na županijskoj cesti Lipovljani – Torovi – Kozarice, čime se krenulo u dugo isčekivani popravak i obnovu te prometnice koja preko Torova, odnosno lipovljanske ulice Josipa Kozarca, vodi dalje do Kozarica, i prema Novskoj.

Ugovor o asfaltiranju te županijske ceste potpisan je u listopadu prošle godine, a samo na lipovljanskom dijelu ove ceste, novo asfaltiranje prometnice, uređenje bankina i odvodnih kanala iznosi nešto više od milijun i 200 tisuća kuna. Kako bi što više cesta popravili i uredili ih za sigurnu vožnju, Županijska uprava za ceste, u čijoj je nadležnosti ta prometnica, i Općina Lipovljani zajednički će, u jednakim iznosima sufinancirati investiciju uređenja i obnova gotovo 3 kilometara prometnica (Sajmišna ulica i prometnica Lipovljani –Torovi – Kozarice).

Obnova je trebala započeti u prosincu prošle godine, no još su trajali radovi na vodospremi magistralnog vodovoda, koja je izgrđena na Torovima, odnosno u ulici Josipa Kozarca, pa je u cilju čuvanja ceste od brzog oštećenja tijekom radova na vodospremi, posao odgođen za proljeće ove godine.

Radovi na asfaltiranju dva sloja prometnice od Lipovljana preko Torova i Kozarica prema Novskoj trajat će 6 dana, a obnovljenom prometnicom, ako vrijeme dozvoli, nesmetano bi se mogli voziti već od ponedjeljka, 27. ožujka. Nekoliko dana poslije toga, slijedi i asfaltiranje Sajmišne ulice u Lipovljanima.

Što se pitanja i obnove županijskih prometnica tiče, općina Lipovljani je uz ove prometnice, osigurala dodatnih 250.000 kuna u svom proračunu i za obnovu prometnica na području Kraljeve Velike i Piljenica, koje su posebno nakon ove zime u katastrofalnom stanju. Na tu temu je održano i nekoliko radnih sastanaka, sa MO Kraljeve Velike, ŽUC-om SMŽ, Policijom i  Hrvatskim šumama, u cilju pokretanja obnove i ove dionice. Trenutno je u izradi i troškovnik sanacije, te je za očekivati skorašnje rješavanje i obnovu i prometnice kroz Kraljevu Veliku.