ZAPOČELO ASFALTIRANJE PRVOG SLOJA PROMETNICE IZLAZNOG ČVORA NA AUTOCESTI KOD LIPOVLJANA

Prvi metri asfalta nosećeg sloja, na trasi pristupne prometnice prema ulazno-izlaznom čvoru na autocesti kod Lipovljana, djelatnici Strabaga, poduzeća koje s kooperantima izvodi radove, položili su u četvrtak, 17. studenog. Iako ostaje još dosta radova, već nakon GEDSC DIGITAL CAMERAasfaltiranja prvog sloja prometnice vidjet će se sva veličina, izgled i značaj ovog, 45 milijuna (bez PDV-a) vrijednog infrastrukturnog objekta, izuzetno važnog za općinu Lipovljani.

Asfaltiranje prvog sloja pristupne ceste, osim iskošenih rampi prema budućem nadvožnjaku, koje se moraju slijegati najmanje 6 mjeseci, pokazuje da radovi izuzetno dobro napreduju. Tako bi prometni čvor i prometnica kroz poduzetničku zonu u Lipovljanima mogla biti gotova znatno ranije nego je predviđen njen rok završetka, a to je kraj 2017.godine.

– Sada planiramo položiti noseći sloj asfalta, a u ljeto iduće godine i završni sloj – rekli su GEDSC DIGITAL CAMERAnam djelatnici Strabaga koji su 17. studenog započeli asfaltiranje na prometnici budućeg izlaznog čvora. Krenuli su od autoceste prema spoju s Industrijskom ulicom, koja će u prvom dijelu biti spojnica s ulaskom na autocestu. Na trasi su nekoliko kružnih tokova, iz kojih izlaze predviđeni pravci prema budućim prometnicama u poduzetničkoj zoni Lipovljani.

Dok se s lijeve strane autoceste, kroz poduzetničku zonu asfaltira prvi sloj pristupne ceste, GEDSC DIGITAL CAMERAu isto vrijeme s desne strane autoceste završavaju se poslovi na nasipavanju rampe budućeg nadvožnjaka i prometnice izlaznog čvora. Na samoj autocesti trenutno se vozi ograničenom brzinom i kroz jedan prometni trak sa svake strane jer se priprema armatura za temelje betonskog nosača budućeg nadvožnjaka.

Iako u kasnu jesen građevinari zbog hladnoća prestaju s poslovima na otvorenom, lijepo i toplo vrijeme trenutno služi građevinare, pa su radovi na izgradnji ulazno-izlaznog prometnog čvora kod Lipovljana odlično napredovali. Svi djelatnici Strabaga, izvođača radova na izgradnji prometnog čvora kod Lipovljana, trude se na vrijeme i vrlo kvalitetno obaviti im povjerene poslove.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA