ZAPOČELO ASFALTIRANJE OBNOVLJENOG DIJELA ULICE ANTE STARČEVIĆA U LIPOVLJANIMA

Djelatnici poduzeća ”Pedom asfalti” iz Zagreba započeli su, jer su im vremenske prilike to dozvolile, u četvrtak, 18. prosinca asfaltiranje ulice Ante Starčevića u kojoj se radi rekonstrukcija prometnice, a predviđena je i izgradnja nogostupa. Radovi bi trebali završiti u subotu, 20. prosinca nakon čega bi od nedjelje, 21. prosinca ta ulica bila otvorena za promet.

U četvrtak, 18. prosinca započelo je polaganje habajućeg, nosivog sloja asfalta, u visini od 10 centimetara. Asfaltirana je jedna strana kolnika, a druga polovica kolnika za asfaltiranje je predviđena u petak, 19. prosinca.

U subotu, 20. prosinca planirano je polaganje gornjeg, završnog sloja asfalta u kompletnoj širini od 6 metara. Nakon toga radovi na rekonstrukciji prometnice i izgradnje nogostupa, prestati će zbog božićnih blagdana, a bit će nastavljeni u siječnju. Rekonstrukcija kolnika bit će na dijelu od Zagrebačke ulice, do raskrižja s ulicom Josipa Kozarca u potpunosti završena, a iduće godine nastavit će se izgradnja nogostupa, uz prilagođavanje ulaza i mostova za stanovnike te ulice.

Nakon izgradnje kanalizacije od raskrižja s ulicom Josipa Kozarca do zgade Vatrogasnog doma koja je u tijeku, nastavit će se i rekonstrukcija kolnika i izgradnja nogostupa u ulici Ante Starčevića. Završetak radova očekuje se u proljeće iduće godine. (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA