ZAPOČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ULICE JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJENIMA VRIJEDNI GOTOVO 4 MILIJUNA KUNA

Skidanjem postojećeg sloja asfalta, ali i drugim zemljanim radovima, od križanja  s županijskom prometnicom Kutina-Novska, koja je ujedno i lipovljanska Zagrebačka ulica, u utorak, 18. rujna, nešto prije planiranog roka, započela je rekonstrukcija ceste i nogostupa u ulici Josipa Kozarca u Lipovljanima. Radove izvode djelatnici poduzeća ‘Strabag’, a vrijednost radova je gotovo 4 milijuna kuna, s PDV-om.

                Obnova kolnika na većem dijelu ulice Josipa Kozarca, od županjske ceste Kutina-Novska, preko torova do Kozarica, napraljena je prije nešto više od 2 godine. U ovoj, posljednoj etapi, rekonstrukcije ulice Josipa Kozarca, izvršit će se promjena i utvrđivanje postoljice, proširenje kolnika ceste na širinu od 5,5 metara, ugradnja rubnjaka i  gradnja nogostupa u čitavoj dužini rekonstrukcije.

Obnova ulice obuhvaća dio od Zagrebačke ulice pa sve do Bunara, odnosno spoja s Kolodvorskom ulicom. To je oko 1.100 metara dužine, a rekonstrukcija mora biti završena u roku od 180 dana. Radovi se financiraju iz EU fonda, a ugovor o financiranju potpisan je proljetos u Zagrebu. Ulica će, ovisno o radovima, biti zatvorena za sav promet, a jedino će ju stanari moći djelomično koristiti.

Damir SMETKO