ZAPOČELI ”LIPOVLJANSKI SUSRETI 2012”

Prvi dan kulturne i turističke manifestacije u Lipovljanima

ZAPOČELI ”LIPOVLJANSKI SUSRETI 2012”             

                Postavljanjem izložbe likovnih radova ”Narodno graditeljstvo – u potrazi za prostornim identitetom i autohtonošću”, članova Lipovljanskog likovnog kruga i izložbe lovačkih trofeja članova Lovačkog društva Lipovljani, u predvorju Društvenog doma u Lipovljanima, u petak, 24. kolovoza, započeli su ovogodišnji ”Lipovljanski susreti”, kulturna i turistička manifestacija koja afirmira rad i kulturu svih pripadnika nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Prvi dan manifestacije posvećen je mladima, pa je tako održan koncert grupa ”King’s” i ”Leteći odred”, a zabavna večer trajala je do ranih jutarnjih sati.

Nakon postavljene likovne izložbe i izložbe lovačkih trofeja, odmah u blizini u središnjem lipovljanskom parku započela je i prezentacija tradicijskih obrta i rukotvorina obrtnika i umjetnika šireg lipovljanskog područja. Izlagači će, na čelu s udrugom ‘Čuvari baštine’ s različitim intenzitetom, prezentirati sva tri dana manifestacije svoje radove na drvetu, staklu, tkanini i papiru. Prvog dana postavljeno je 20 izložbenih stolova, koje su sa zanimanjem razgledavali posjetitelji ‘Susreta’.

Na središnjoj pozornici ”Lipovljanskih susreta” iza 20 sati započela je zabavna večer, namijenjena prije svega mlađim posjetiteljima. Najprije ih je svojim nastupom zabavljala grupa ‘King’s’, a potom iza 22 sata na pozornici je koncert održala popularna grupa ‘Leteći odred’. Već s prvim taktovima njihovih poznatih hitova započela je dobra zabava na otvorenom, na kojoj je uživalo preko 2 tisuće mladih posjetitelja.

Nakon koncerta članova ”Letećeg odreda”, glazba uživo je nastavljena, a zabava je trajala do ranih jutarnjih sati. Svi posjetitelji u vrućoj ljetnoj noći mogli su se osvježiti u ugostiteljskim šatorima, a najmlađi posjetitelji zabavili su se u dječjem luna parku. Priređenim programom prvog dana svi posjetitelji bili su vrlo zadovoljni, a slijedi središnji dan ”Lipovljanskih susreta”.             (Damir SMETKO)