Započela ribolovna sezona za članove ribolovnog društva ‘Šaran’

Na zatvorenim vodama kod Gradina, s kojima gospodari Športsko ribolovno društvo ‘Šaran’ iz Lipovljana, i ove godine priređeno je otvorenje ribolovne sezone, za sve članove društva, ali i za sve druge sumještane koji su se željeli družiti u prirodi. Početkom svibnja, ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, tradicionalno otvara ribolovnu sezonu, za svoje članove, pa tradicija nije iznevjerena ni ove godine.

-Prije otvorenja ribolovne sezone, članovi ribolovnog društva ‘Šaran’ održali su akciju uređenja jama kod Gradina, s čišćenjem i uređenjem okoliša, košnjom trave i odvodnih jaraka. Još ranije, proljetos, poribili smo sve vode s kojima gospodarimo, s 300 kilograma ribe, uglavnom šarana, koliko nam gospodarska osnova dozvoljava – rekli su na otvorenju ribolovne sezone Josip Hudec, predsjednik ŠRD ‘Šaran’ i Veljko Lisac, tajnik društva.

         Akcije uređenja voda i brigu za čisti okoliš, i vrlo očuvanu prirodu na području općine Lipovljani, članovi ribolovnog društva iz Lipovljana nastavit će i tijekom godine. Svake godine raste broj članova, a ove godine očekuju da ih, ukupno u društvu, bude više od 100 članova.

         Na samom otvorenju ribolovne sezone, vrijeme je bilo promjenjivo pa nije bilo puno ulova. Ulovljeno je tek nekoliko šarana, no zato su se svi članovi počastili vojničkim grahom koji je kuhan na licu mjesta. Uz grah, piće, druženje i po koji ulovljeni šaran, otvorena je još ribolovna sezona, Športsko ribolovnog društva ‘Šaran’.

Damir SMETKO