Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Hrvatski registar u Lipovljanima

U ponedjeljak, 12. ožujka, od 15 do 17 sati Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Općinom Lipovljani u prostorijama Društvenog doma (Trg hrv. branitelja 5) u Lipovljanima održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira u suradnji s Općinom Lipovljani kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 58.963 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 87 oboljele osobe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Poziv za medije – Akcija upisa u Lipovljanima

Kontakt osoba:

Marija Stapar Zrile

Zaklada Ana Rukavina

koordinator za medije i akcije

091 542 4012

mare@zaklada-ana-rukavina.hr