ZAJEDNIČKA TIJELOVSKA PROCESIJA U LIPOVLJANIMA

Tijelovskom procesijom kroz centar Lipovljana, u pratnji svojih župnika i vatrogasaca s čitavog područja župe sv. Josipa, vjernici su obilježili državni blagdan Tijelovo, u četvrtak, 4. lipnja. Misno slavlje i tijelovsku procesiju, kao i niz dosadašnjih godina, zajedno su slavili vjernici rimokatoličke i grkokatoličke župne zajednice iz Lipovljana, i tako još jednom posvjedočili zajedništvo katoličke crkve i vjerovanje u istoga Boga.

Nakon održane svete mise, tijelovska procesija, koja slavi sv. tijelo Kristovo, krenula je iz župne crkve sv. Josipa, prema župnoj  crkvi sv. Ane, u kojoj je bila prva postaja procesije. Nakon upućenih molitvi, procesija je ulicom Josipa Kozarca došla do druge postaje i pripravljene sjenice, na početku te ulice.

Dugačka kolona vjernika, predvođena križem, crkvenim i vatrogasnim zastavama, potom je glavnom ulicom došla u park, gdje je pripremljena treća sjednica, da bi vjerska svečanost završila ponovnim dolaskom u župnu crkvu sv. Josipa. Čitanje odlomaka Svetog pisma, molitve, pjesme i klanjanje, uz nošenje Presvetog, obilježava Tijelovske procesije. Tako je bilo i ove godine, u kojoj su procesiju vjernika vodili župnici Igor Grahovac-Fedešin i Josip Bogović, a vatrogasci iz društava s područja čitave lipovljanske župe svesrdno su pomagali u tome. Put procesije obilježile su i djevojčice koje su neumorno, cijelim putem, iz svojih košarica bacale latice ruža.

Zajedničkom molitvom na kraju misnog slavlja i Tijelovske procesije vjernici lipovljanskog područja još jednom su potvrdili zajedništvo u vjeri i pripadnost istom bogu, na čemu im je na kraju zahvalio i župnik Igor Grahovac-Fedešin   (Damir SMETKO)