Za obitelj Smilje Konobloch Općina Lipovljani priprema humanitarnu akciju ‘Smijehom protiv tuge’

Snježanu Čavlović iz Lipovljana i Smilju Konobloch s lipičkog područja, u petak, 14. veljače, u svom uredu primio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, na radni dogovor oko provođenja humanitarne akcije ‘Smijehom protiv tuge’. Akcija će se održati kroz dva tjedna, u petak, 28. veljače, u 19.30 sati u Društvenom domu Lipovljani, kad će poznati hrvatski komičar i imitator Denis Bašić sve prisutne dobrano nasmijati predstavom ‘Čarolija imitacije’. Ulaznica za tu kazališnu predstavu, bit će dobrovoljni novčani prilog svakog gledatelja prema njegovim mogućnostima, a prikupljena sredstva nakon predstave će se uručiti obitelji Konobloch.

         Tročlana obitelj Smilje Konobloch, koja sada živi u teškim uvjetima na lipičkom području, a čija kćer Ane već pohađa školu u Lipovljanima, željela bi se trajno nastaniti u Lipovljanima. U tome im svesrdno pomaže Snježana Čavlović iz Lipovljana, koja je i povela humanitarnu akciju za pomoć obitelji Konobloch. Kako namjeravaju kupiti kuću u Lipovljanima i trajno se u njima nastaniti, zatražili su pomoć i od Općine Lipovljani.

         Načelnik općine Nikola Horvat i suradnici, prihvatili su poziv, i za početak, organizirali humanitarnu akciju ‘Smijehom protiv tuge’, koja će se realizirati kroz kazališnu predstavu. Nakon nje, razmatraju se i drugi oblici pomoći, dok Snježana Čavlović, sestra pokojnog oca i supruga Ante Konoblocha, paralelno vodi akciju prikupljanja sredstava za kupnju kuće.

         Na prijemu kod načelnika Nikole Horvata, Smilja Konobloch je potvrdila, unatoč velikim zdravstvenim problemima, da će biti prisutna na kazališnoj predstavi, zajedno sa svim donatorima, koji će sudjelovati u humanitarnoj akciji u petak, 28. veljače u Društvenom domu u Lipovljanima.

         Kako je prijem održan na blagdan Valentinova, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, poklonio je košarice slatkiša za Ane i Ivana, malodobnu djecu Smilje Konobloch, koja nisu bila prisutna na prijemu, kako bi im razveselio ovaj Valentinovski vikend. Smilja Konobloch i Snježana Čavlović, zahvalile su načelniku općine Lipovljani za uključivanje u prijeko im potrebnu humanitarnu pomoć. 

Damir SMETKO