ZA ČLANOVE ŠPORTSKO RIBOLOVNOG DRUŠTVA ‘ŠARAN’ IZ LIPOVLJANA, 2018. BILA JE VRLO USPJEŠNA GODINA

Još jedna uspješna i aktivnostima bogata godina je za članovima Športsko ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana. Osvrt na prošlu godinu učinili su na 61. redovnoj izbornoj Skupštini, koja je održana u nedjelju, 3. veljače u Društvenom domu u Krivaju.

         Nakon otvaranja Skupštine, u voditeljstvo Skupštine izabrani su Josip Hudec, Ivan Rohan i Veljko Lisac, a za zapisničara Josip Stažnik. Izvješće o radu podnio je Josip Hudec, predsjednik ‘Šarana’, a financijsko izvješće Veljko Lisac, tajnik društva.

-Za članove i ribolovce ‘Šarana’ godina je počela slijetanjem kamiona s umjetnim gnojivom u Pakru, ali ta prometna nezgoda nije izazvala ekološki incident, pa voda Pakre nije bila onečišćena. Aktivnosti članova društva započele su već u ožujku, a uz ribolov čistile su se obale voda na kojima se lovi, svečano je otvorena sezona ribolova, poribljavane su vode kojima gospodare, uređivane su staze i klupe za odmor, kuhan je fiš na ‘Lipovljanskim susretima’, pekle ribe na Adventskom sajmu. ..

Osim mnogih, različitih aktivnosti, organiziralo se i društveno natjecanje u tri kategorije, a najbolji su nagrađeni peharima i ribolovnim priborom. Predlagalo se i učenicima osnovne škole da se uključe u rad društva, tražilo se ribočuvare, surađivalo sa susjednim društvima.

Za sve aktivnosti svojih članova u 2018. godini ŠRD ‘Šaran’ raspolagao je sa 84.358 kuna, a ukupno su utrošili 64.875 kuna. Za ovu godinu planiraju ukupni prihod kao i dosadašnjih godina u visini od 61.500 kuna, od čega će najviše utrošiti, gotovo 10.000 kuna u poribljavanje svojih voda.

Izvješća o radu i financijskom poslovanju ŠRD ‘Šaran’ u prošloj godini usvojena su bez rasprava i primjedbi, kao i Plan rada i plan financijskog poslovanja za 2019. godinu.

Pri završetku Skupštine donijeta je i odluka da se Upravni odbor društva poveća za dva člana, na ukupno 9 članova, jer i Športsko ribolovno društvo ‘Šaran’ ima sve veći broj članova. U prošloj godini približio se brojci od ukupno 100 članova. Za prošlu godinu 74 seniora platilo je članarinu, uz još 7 članica i 15 kadeta, što znači da je bilo ukupno 96 članova društva, a većina njih bila je prisutna i na godišnjoj Skupštini u Krivaju.    

Skupština je izglasala razrješnicu dosadašnjem čelništvu društva, nakon čega su predloženi članovi u čelništvo društva, koje je ostalo, gotovo u istom sastavu. U narednom razdoblju predsjednik ‘Šarana’ bit će i dalje Josip Hudec, dopredsjednik Ivan Rohan, tajnik društva Veljko Lisac, a za članove Upravnog odbora izabrani su: Zlatko Hrmo, Josip Stažnik, Borman Milinović, Darko Zeman, ŽeljkoTuras i Goran Milinović. U Nadzorni odbor izabrani su: Ivica Krajči, Ivica Maletić i Tomislav Hudec.

Zadovoljstvo radom ribičkog društva ‘Šaran’, na Skupštini je naglasio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Pohvalio je raznovrsne aktivnosti članova društva, a potom i zahvalio za uključivanje članova društva u manifestacije poput ‘Lipovljanskih susreta’ i ‘Adventskog sajma’. Posebno je pohvalio brigu za vode općine Lipovljani, kojima gospodari ‘Šaran’, njihovo poribljavanje i održavanje akcija čišćenja, kako bi očuvali ljepotu i kvalitetu prirodnog okoliša općine Lipovljani.

 Skupština je završila obraćanjem gostiju iz Kutine i Jasenovca, susjednih ribičkih društava, te zajedničkim ručkom uz fiš, kojeg su pripremili članovi društva.

Damir SMETKO