VRLO USPJEŠNA GODINA ZA SVE EKIPE NK ‘STARI GRADA’ IZ KRALJEVE VELIKE

Nogometni klub ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike održao je u subotu, 13. veljače izvanrednu izbornu godišnju Skupštinu na kojoj je izabrano novo čelništvo ove vrlo uspješne sportske udruge. Za predsjednika kluba izabran je Željko Sijarto, dugogodišnji član i nogometaš ‘Starog Grada’, a izabrani su i novi članovi Izvršnog odbora kluba.

Ovogodišnju, 28. godišnju Skupštinu vodio je Robert Mladić, dosadašnji uspješni predsjednik ‘Starog Grada’, koji je predložio dnevni red i podnio izvješće o radu. O vrlo uspješnoj natjecateljskoj godini izvješća su podnijeli treneri seniorskih, juniorskih, pionirskih i veteranskih ekipa Siniša Varga i Željko Sijarto, a blagajničko izvješće, u ime knjigovodstvenog servisa, pročitao je Robert Mladić.

Prošla godina, prema iznesenim izvješćima, bila je vrlo uspješna godina za natjecateljske ekipe ‘Starog Grada’, koji se uspješno natječe u 2. županijskoj nogometnoj ligi. Vrlo su uspješni bili i najmlađi nogometaši iz Kraljeve Velike koji su u pionirskoj konkurenciji osvojili 1. mjesto, a tek nešto slabiji s ostvarenim rezultatima su juniorska i veteranska ekipa. Uspješno se radilo i na uređenju i održavanju sportskog parka na Urjama, te u organiziranju nogometnih turnira.

U protekloj godini troškovi natjecanja i održavanja igrališta iznosili su 47.378 kuna, a sredstva su uglavnom dobivena iz općinskog proračuna. Toliko, pa i malo više, ukupno 54.000 kuna, trebat će im i u ovoj godini da bi mogli uspješno igrati u svim kategorijama.

Na Skupštini je bilo prisutno 57 od 96 članova pa su sve odluke punovažne, a izvješća su prihvaćena bez rasprave, uz odobravanje prisutnih. Zbog drugih obveza, godinu dana prije isteka mandata, dosadašnje vodstvo kluba dobilo je razrješnicu, a izabrani su novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora NK ‘Stari Grad’.

Za predsjednika je izabran Željko Sijarto, dugogodišnji član i igrač kluba, a za tajnika Vlado Mošunjac. Zamjenici predsjednika su Josip Kovačević i Pavao Mošunjac, a za blagajnika je izabran Zoran Kokolek. Osim njih u Izvršni odbor izabrani su: Siniša Varga, Matija Sijarto, Denis Kovačević, Goran Imenjak, Ante Lovrić, Tihomir Tomić i Dragan Divić. U Nadzorni odbor izabrani su: Igor Softa, Ivica Mihinac i Antun Mareković.

U ime gostiju, na novom vodstvu kluba Kraljevčanima je čestitao Mladen Dodigović, tajnik Nogometnog središta Novska, koji je ujedno istaknuo i dobru suradnju kluba i središta. Čestitao im je i Zvonko Andrilović, predsjednik MO Kraljeva Velika, Mladen Martinovski, predsjednik ŠNK ‘Slavonac’ iz Lipovljana, Katica Aust, u ime udruge žena, a čestitkama se pridružio i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

– Najsvjetlija točka nogometa općine Lipovljani je ovaj nogometni klub u Kraljevoj Velikoj, i to je tako već godinama. Zahvaljujem, dosadašnjem vodstvu i Robertu Mladiću na uspješnom vođenju kluba i na svim postignutim sportskim rezultatima, a čvrsto vjerujem i da ćemo s novim čelništvom imati dobru suradnju. Uspješan rad nogometnog kluba ‘Stari Grad’ financijski je pratila općina Lipovljani, ali zato jer su to igrači i vodstvo i članovi kluba zaslužili svojim zalaganjem, ostvarenim rezultatima i svojim bezrezervnim radom za dobrobit kluba. Čestitam vam na tome i želim uspješnu i ovu godinu, a općina će Vas u Vašem radu pratiti i nadalje – naglasio je u svom obraćanju prisutnim članovima ‘Starog Grada’, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

Potaknuti uspješnim rezultatima, ove godine žele još više djece i mladih uključiti u članstvo kluba. Animiranje najmlađih za igranje nogometa u NK ‘Stari Grad’ započet će već s prvim sunčanijim danima, kako bi godina bila još uspješnija.

Damir SMETKO