VLADIKA NIKOLA KEKIĆ PRENIO POZDRAVE PAPE FRANJE VJERNICIMA I NAJAVIO ZA IDUĆU GODINU TELEVIZIJSKI PRIJENOS OVOG PROŠTENJA IZ LIPOVLJANA

Na kraju ovogodišnjeg, liturgijskog slavlja proštenja Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u grkokatoličkoj župi sv. Ane u Lipovljanima, u nedjelju, 9. prosinca, vladika, odnosno biskup Križevačke biskupije, Nikola Kekić govorio je vjernicima o novostima u biskupiji.

Tom prilikom naglasio je da se je nedavno vratio s pohoda ‘Ad limina apostolorum’, hrvatskih biskupa papi Franji u Rimu, te da prenosi pozdrave pape Franje svim grkokatoličkim vjernicima u Hrvatskoj. Tijekom razgovora, odnosno prijema kod pape Franje, razgovarali su, rekao je biskup Nikola Kekić, o stanju u biskupiji, a na kraju prijema je on, pomalo neuobičajeno, zapjevao papi: ‘Lijepo ime Franjo, Bog ga poživio …’, što su prihvatili i ostali prisutni prijemu.

Osim prenošenje pozdrava, biskup Nikola Kekić, najavio je vjernicima u Lipovljanima, da će iduće godine proštenje Bezgrešnog začeće BDM, pasti u nedjelju i da će u okviru vjerskog programa Hrvatske televizije, biti prenošeno iz Lipovljana. Zato se, tijekom slijedećih godinu dana, treba dobro pripremiti za misno slavlje koje će tog dana, putem TV-a, gledati svi vjernici u Hrvatskoj.

Damir SMETKO