VIŠE PROBLEMA S POPLAVAMA, NEGO LI S POŽARIMA, ZADNJIH GODINA IMAJU VATROGASCI KRALJEVE VELIKE

         Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljeva Velika u prošloj godini nisu imali niti jedan požar, ali zato su opet, gotovo dva tjedna, radili i dežurali u obrani od poplava. U zadnjih pet godina to je već treće sudjelovanje u obrani od poplave iz pravca Lonjskog polja, i trenutno je to najveća ugroza stanovnika Kraljeve Velike. O tome, ali i drugim aktivnostima tijekom 2018. godine, govorilo se na redovnoj vatrogasnoj Skupštini DVD-a Kraljeva Velika, održanoj u subotu, 2. ožujka.

         Skupštinu je otvorio i vodio Zvonko Andrilović, predsjednik DVD Kraljeva Velika. O aktivnostima društva u prošloj godini, izvješće je podnio Danijel Ribarić, tajnik DVD-a Kraljeva Velika. O operativnoj spremnosti, uvježbavanju vatrogasne mladeži i sudjelovanju na natjecanjima tijekom prošle godine na skupštini je govorio Jurica Stipčević, zapovjednik društva.

         Važno je istaći da je u prošloj godini nabavljen dio vatrogasne opreme i da su postignuti odlični rezultati na vatrogasnim natjecanjima, za što je posebno pohvaljen i priznanje društva za prošlu godinu dobio Vlado Mošunjac. Priznanje društva dobio je i Tomislav Murat za izuzetno vrijedan rad i brigu oko imovine i uređenja okoliša vatrogasne spremnice. Za istaknutu aktivnost priznanje društva dobio je i član Ivica Mihinac.

         U protekloj godini, prema blagajničkom izvješću, DVD Kraljeva Velika imalo je ukupni prihod od 18.175 kuna, iz Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, a ukupni rashod 16.780 kuna. U ovoj godini planiraju ostvariti ukupno 28.000 kuna prihoda.

         Nakon usvojenih izvješća uručene su vatrogasne spomenice, priznanja za članstvo i rad u vatrogastvu. Za 10 godina rada spomenica je dodijeljena Ronaldu Artić, Leonardu Artić i Maji Milunić, a za 20 godina rada spomenicu je primio Vlado Mašunjac. Istu spomenicu dobile su i Marija Hubak, Karmela Hubak i Ana Hubak.

Spomenica za 30 godina vrlo aktivnog rada uručena je Danijelu Ribariću, a dobili su ju još Nikola Milovac i Robert Kušan. Za 40 godina u vatrogastvu spomenice su dodijeljene Stjepanu Crnko i Đuri Gostrecu.

Veliku pozornost, i divljenje, izazvalo je uručivanje spomenice za 60 godina aktivnog rada u vatrogastvu, koja je dodijeljena Jožefu Levsteku,. Spomenicu mu je uručio Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani.

Gosti iz 10-tak vatrogasnih društva, s kojima surađuju članovi DVD-a Kraljeva Velika, tijekom pozdravne riječi, pohvalili su rad kraljevčanskih vatrogasaca, kao i Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani. Na kraju je samo čestitke i pohvale za rad, uspješne nastupe i odazivanje na intervencije, u ime Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani i svoje, uputila Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani.

Zajedničko druženje nakon Skupštine, nastavljeno je uz večeru i zabavnu večer, za sve članove i goste DVD-a Kraljeva Velika.

Damir SMETKO