VIŠE OD 3.000 RADNIH SATI PROVELI NA POPLAVAMA I POŽARU TIJEKOM 2014. GODINE

Kao vjerojatno nikad u svojoj 83-godišnjoj povijesti, članovi DVD-a Piljenice, tijekom 2014. godine, gotovo cijelu godinu borili su se s poplavama i prijetećim visokim vodama, a imali su i jedan veliki požar u selu, kojeg su uspjeli ugasiti i spasiti dio materijalnih dobara jednog svojeg člana i sumještanina. Tijekom prošle godine evidentirano je preko 3.000 dobrovoljnih radnih sati na intervencijama i dežurstvima, i tek u razdobljima kad nije bilo borbe s elementarnim nepogodama, radilo se na redovnim aktivnostima vatrogasnog društva.

S takvim, vrijednim i uvažavajućim rezultatima dobrovoljnog rada, članovi DVD-a Piljenice održali su redovnu godišnju Skupštinu, u nedjelju, 1. ožujka. Skupštinu je vodio Dejan Brebrić, predsjednik Društva, a na njoj je bilo prisutno 26 od 39 punoljetnih članova i 15 pripadnika djece i vatrogasne mladeži.

Osim vrijednih rezultata u radu DVD-a Piljenice u prošloj godini, u izvješću je naglašen najveći problem, a to su dezinformacije i plašenje stanovništva Piljenica s opasnostima vodene stihije, pucanjem nasipa i brane na obližnjem jezeru. To je bio dodatni pritisak na vatrogasce, ali i na sve stanovnike Piljenica, koji inače žive miran život uz rijeku Pakru, u svom izvješću o radu u 2014. godini – naglasio je Dejan Brebrić.

Izvješće zapovjedništva DVD-a Piljenice podnio je Goran Pavlović, a financijsko izvješće blagajnica Zrinka Krpes Rožić.

Zapovjednik je pobrojao sve intervencije i dežurstva koje su obavili članovi DVD-a Piljenice, a financijsko izvješće je pokazalo da su preko žiro-računa vatrogasci ostvarili ukupni prihod od 18.850 kuna, a da im je rashod bio 16.442 kuna. Preko blagajne su ostvarili 10.086 kuna, a za potrebe rada utrošili 8.152 kuna. Ostatak sredstava prebacili su za rad u ovoj godini u kojoj očekuju ukupni prihod od 30.000 kuna.

Članovi Društva jednoglasno i bez rasprave usvojili su podnijeta izvješća i Plan rada za ovu godinu, kao i izmjene Statut DVD-a Piljenice, u skladu s donesenim zakonskim promjenama.

Iako su uložili puno sati dobrovoljnog rada, nitko od članova Društva nije odlikovan, već su samo podijeljene vatrogasne spomenice za 10, 20 i 40 godina rada u vatrogastvu.

Vatrogasnu spomenicu za 10 godina rada u vatrogastvu nosit će: Dario Ćaćić, Manuela Kvaternik, Mario Bastalić i Lucija Kralj.      Spomenicu za 20 godina nosit će: Robert Rožić, Ivan Iđojtić, Marijan Lenička, Ivana Iđojtić i Goran Pavlović.

Za 40 godina rada u vatrogastvu spomenicu će nositi: Zlatko Pavlović, Drago Vidmarović, Stjepan Petters, Milan Kvaternik i Zlatko Vidmarović. Priznanja su im uručili Goran Pavlović, zapovjednik DVD-a Piljenice, Zoran Mužić, izaslanik VZO Lipovljani i  Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani.

Za radove na vatrogasne teme priznanja su dobili i najmlađi članovi DVD-a Piljenica, učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Na danom doprinosu u spašavanju imovine građana i velikom broju dobrovoljnih radnih sati čestito im je Damir Kvaternik, u ime Maria Ribara, općinskog načelnika općine Lipovljani, te brojni gosti: Zlatko Pješ, Zoran Mužić, Boris Tremski, Udruga žena Mlinarice, učiteljica Lidija Popović i predstavnici DVD-a Popovača, Ilova, Zbjegovača, Lipovljani, Krivaj, Kozarice, Stara i Nova Subocka.

Nabava potrebne osobne opreme za svakog vatrogasca, te zanavljanje opreme za intervencije bit će glavni cilj rada DVD-a Piljenice u ovoj godini.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA