VIJENCI, SVIJEĆE I MOLITVE U ČAST POBJEDONOSNE ‘OLUJE’ I DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Hrvatskom himnom i molitvama, cvijećem i svijećama prisjetila su se izaslanstva općine Lipovljani, Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, i članovi mnogih drugih udruga općine Lipovljani, svih poginulih i umrlih branitelja, uz 20. obljetnicu pobjedonosne ‘Oluje’. Na mjesnom groblju u Lipovljanima, kod Velikog križa, u srijedu, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i na Dan hrvatskih branitelja odana je počast svim žrtvama domovinskog rata.

               Izaslanstvo općine Lipovljani, u kojem su bili Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, te općinski vijećnici Miroslav Horvat i Veljko Dalenjak, prvi su položili cvijeće i upalili svijeće, a potom su to učinili i čelnici UHDVDR-a, ogranak Lipovljani. Nakon toga su svijeće upalili i žrtvama se poklonili mnogobrojni članovi udruga općine Lipovljani. Zajedničku molitvu vodio je župnik Josip Bogović, a dio crkvenog zbora otpjevao je dvije pjesme.

Posebno nadahnute molitve za poginule hrvatske branitelje, domovinu Hrvatsku i boljitak svih stanovnika Hrvatske, izmolio je lipovljanski župnik Josip Bogović. Na kraju je blagoslovio žrtvu branitelja, uz zajedničku molitvu svih prisutnih. Tako se je još jednom, svečano i dostojanstveno, u Lipovljanima prisjetilo svih poginulih i umrlih branitelja u ratu za slobodu Hrvatske, te tijekom ‘Oluje’ najznačajnije pobjede, koja je izborena prije 20 godina.