VIJEĆNICI UPOZNATI S POSLOVANJEM OPĆINE LIPOVLJANI I NJEZINIH PODUZEĆA I USTANOVA U PRVOJ POLOVICI OVE GODINE

Vijećnici Općinskog vijeća općine Lipovljani prihvatili su polugodišnji izvještaj o izvršenju općinskog Proračuna za tekuću godinu, te Izvješće o izvršenju Plana razvojnih programa u prvoj polovini ove godine, koje je podnio Mario
Ribar, načelnik općine Lipovljani. Sjednica Općinskog vijeća održana je u srijedu, 30. rujna, na kojoj je bilo nazočno 8 od ukupno 13 vijećnika. Tijekom sjednice prihvaćena su još 4 izvješća i donesene 3 odluke.

Prva sjednica nakon ljetne stanke započela je, nakon pozdravnog otvaranja, aktualnim satom na kojem je načelniku općine, direktoru komunalnog poduzeća i komunalnom redaru upućeno ukupno 6 pitanja od 5 vijećnika. Pitanja su se, uglavnom, odnosila na komunalne potrebe, kanalizaciju i ceste, ali i na gospodarske potrebe, ulaganja u poduzetničku zonu i prometni čvor na autocesti.

Nakon usvajanja izvješća o polugodišnjem izvršenju Proračuna, usvojena su i izvješća o poslovanju LIP-KOM-a i ‘Lipkom servisa’, komunalnih poduzeća u vlasništvu općine Lipovljani, za prošlu, 2014. godinu, te polugodišnja izvješća o poslovanju Narodne knjižnice i čitaonice i Dječjeg vrtića ‘Iskrica’.

Na kraju sjednice donijete su odluke o sudjelovanju roditelja u cijeni programa Dječjeg vrtića u Lipovljanima, o darivanju nekretnina i o raspisivanju javnog natječaja za stipendiranje studenata.

Damir SMETKO

odluke-30.09.2015.vijeće_16