VIJEĆNICI ĆE RASPRAVLJATI O IZVJEŠĆIMA O RADU U PROTEKLOJ GODINI

Sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani, 19. po redu, sazvana je za utorak, 24. svibnja s početkom u 19 sati. Vijećnicima je pripremljen dnevni red od 15 točaka, a većina dnevnog reda odnosi se na podnošenje izvješća o radu i financijskom poslovanju za proteklu godinu općinskog Proračuna i općinskih ustanova.

Tako će, nakon usvajanja zapisnika s 18. sjednice i aktualnog sata, rasprava na sjednici započeti s podnošenjem godišnjeg izvješća o izvršenju općinskog Proračuna općine Lipovljani i Plana razvojnih programa u 2015. godini. Nakon njega nastavit će se izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata, te gradnje i održavanja komunalne infrastrukture u prošloj godini. Podnijet će se i izvješće o utrošku sredstava za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada oprihodovanih tijekom prošle godine.

Potom slijede izvješće o poslovanju Dječjeg vrtića u Lipovljanima u prošloj godini i Plan upisa djece u vrtić za 2016/2017. godinu. Općinski vijećnici će raspravljati o izvješću o radu i financijskom poslovanju Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, u prvoj godini njenog samostalnog rada, te o prijedlogu davanja suglasnosti Vodovodu d.o.o. Novska za povećanje temeljnog kapitala.

Sazvana 19. sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani završit će imenovanjem Nadzornog odbora ‘Lipkom servisa’, te imenovanjem sudaca porotnika i porotnika za mladež u Županijskom sudu u Sisku. Osim, ako na samoj sjednici u dnevni red ne uvrste još koju tema za raspravu i usvajanje.

Damir SMETKO