Veterani lipovljanskog ‘Slavonca’ i zagrebačkog ‘Dinama’ odigrali revijalnu nogometnu utakmicu

         Veterani  Nogometnog kluba ‘Slavonac’ iz Lipovljana, odigrali su u četvrtak,  22. kolovoza, popodne, revijalnu nogometnu utakmicu s veteranima zagrebačkog ‘Dinama’, na nogometnom igralištu u Lipovljanima. Utakmica je odigrana u okviru programa ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’ i bogatog sportskog dana, koji je na rasporedu trećeg dana ‘Susreta’, u nedjelju, 25. kolovoza.

Iako u najjačem sastavu nije igrala ni jedna momčad, očekivano, veterani zagrebačkog ‘Dinama’ bili su efikasniji i pobijedili su s 4:0 domaće nogometne dečke, koji su, mora se priznati, imali više izglednih prilika da zabiju gol ‘Dinamu’, no sve su uspjeli promašiti. Prilike da daju još više golova imali su i veterani ‘Dinama’, no odlično je branio Pero Martinović, golman ‘Slavonca’, koji je tako spasio da se utakmica ne izgubi s dvocifrenim brojem golova.

Veterani ‘Dinama’ tako su, nakon 10 godina, ponovo gostovali u Lipovljanima, i tako, uveličali program ‘Lipovljanskih susreta’, a veteranima ‘Slavonca’ omogućili su da igraju protiv svojih negdašnjih idola, igrača nekad prve momčadi zagrebačkog ‘Dinama’. Iako su se domaćini trudili, nisu imali velike šanse da puno bolje odigraju protiv nogometnih veterana iz Zagreba, jer oni su ipak bili ponajbolji igrači prvaka 1. nogometne lige u Hrvatskoj.

Revijalna utakmica veterana ‘Slavonca’ i ‘Dinama’ bila je zanimljiva, borbena, a na trenutke i oštra, s malim povredama. Veterani ‘Dinama’ u svakom su poluvremenu postigli po dva gola, uz još dosta lijepih prilika s obje strane. Nakon odigrane utakmice nastavljeno je druženje uz zajednički objed, na kojem je gostima iz Zagreba zahvalio na dolasku, i čestitao na pobjedi, Radovan Miško, kapetan veterana ‘Slavonca’.

Za veterane ŠNK ‘Slavonac’ igrali su: Pero Martinović, Željko Pogačić, Mario Jakopčić, Zoran Velisavljević, Ivo Badanjak, Dalibor Nerlović – Barba, Mića Čavlović, Zoran Moharoš, Zlatko Mujkić, Damir Čavlović, Siniša Jurić, Radovan Miško, Ivan Stipčević, Dario Dorić, Danilo Herić, Vedran Duda i Dalibor Operuš.

Za veterane NK ‘Dinamo’ igrali su: Martin Ćović, Robert Radić, Ivica Antolić, Arijan Kozniku, Kruno Marušić, Jozo Bogdanović, Mario Ćorić, Dalibor Poldrugač, Hrvoje Štrok, Damir Pavlovcić, Ivan Bogović, Damir Žigrović i Štef Žinić. Trener je bio Vladimir Deželić.

Revijalnu utakmicu veterana sudili su Kristijan Mirković iz Lipovljana i pomoćnici Marko Mijić i Leon Matacun. Na tribini lipovljanskog ‘Slavonca’ i oko igrališta, okupilo se oko 300 gledatelja.

Damir SMETKO