VESELO ZAPOČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE U LIPOVLJANIMA

Veselo, uz pjesmu i riječi dobrodošlice, u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima započela je nova školska godina, u ponedjeljak, 5. rujna. Na satu dobrodošlice, u predvorju škole, okupili su se svi učenici i učitelji, GEDSC DIGITAL CAMERAzaposlenici i roditelji prvašića, a župnik lipovljanske župe Tomislav Pavlović podijelio je blagoslov za uspješnu novu školsku godinu.

S pjesmom nekoliko članova zbora, koje je na gitari pratio vjeroučitelj Ivica Hrmo, dočekani su učenici lipovljanske Osnovne škole na početku nove obrazovno godine. Sve učenike, učitelje, zaposlenike i roditelje pozdravila je ravnateljica Mirjana FaltisGEDSC DIGITAL CAMERA i zaželjela svima vrlo uspješnu novu školsku godinu.

Dobro obrazovanje i odlične rezultate svim učenicima osnovne škole, u kratkom pozdravnom govoru, zaželio je i Mario Ribar, GEDSC DIGITAL CAMERAnačelnik općine Lipovljani. Kako bi prvašićima uljepšao dan, poklonio im je košaricu slatkiša.

Molitve, zajedničku molitvu i blagoslov na početku školske godine svima je uputio i Tomislav Pavlović, lipovlanski župnik. A kada je zazvonilo zvono za završetak prvog školskog sata, svi učenici, osim onih prvog i drugog razreda, uputili su se sa svojim učiteljima na nastavu. U predvorju škole nastavljen je program samo za prvašiće, koji su ove godine, u matičnoj školi raspoređeni u dva razredna odjeljenja.

GEDSC DIGITAL CAMERALanjski učenici prvog razreda priredili su kratki program za svoje nove prijatelje koji su prvi dan došli u školu, kako bi ih ohrabrili i pokazali im da je u školi zanimljivo i GEDSC DIGITAL CAMERAlijepo. Iako je bilo i ponekih suza, svi učenici prvog razreda veselo su se uputili u učionice sa svojim učiteljicama.

U školskoj knjižnici s roditeljima je održan i prvi sastanak, na kojem se govorilo o početku obrazovanja njihove djece, obvezama i postupcima, kako bi svima olakšali prve dana školovanja. Što to konkretno učenike pojedinog razreda očekuje u novoj školskoj godini, kakav je nastavni program i koja su potrebna pomagala, govorilo se na prvim satovima nastave. Svake godine učenici lipovljanske Osnovne škole ostvaruju dobre rezultate na natjecanjima, što je i jedno od mjerila uspješnosti pa svi vjeruju u još jednu uspješnu školsku godinu, s odličnim rezultatima odgoja i obrazovanja.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA