VESELO DOČEKAN SV. NIKOLA U LIPOVLJANIMA

Nešto više od 450 poklon paketa podijelio je sv. Nikola, uz pomoć djelatnica Općine Lipovljani, u ponedjeljak, 5. prosinca svoj djeci s područja općine Lipovljani. Darivanje djece, od prve godine rođenja sve do 11 godina starosti, GEDSC DIGITAL CAMERAodnosno do četvrtog razreda osnovne škole, u Lipovljanima je duga tradicija, koja je nastavljena i ove godine.

Jednosatni program za ‘doček sv. Nikole’, uglavnom, pripremaju učenici nižih razreda Osnovne škole u Lipovljanima. Tako je bilo i ove godine, a najmlađim učenicima u izvođenju programa pridružile su se i polaznici Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ Lipovljani, ali i najmlađe skupine PNAK ‘Iskrice’ i KUD-a ‘Lipa’.

Ovogodišnji doček sv. Nikole u Lipovljanima, vodili su učenici Područne škole iz Piljenica. Oni su na ovogodišnjem ‘dočeku sv. Nikole’, kao i proteklih godina u školskim natjecanjima dramske grupe, bili vrlo uspješni izvođači i voditelji programa, a vodi ih učiteljica Tatjana Dlouhi iz Lipovljana. Zajedno s učenicima nižih razreda matične škole u Lipovljanima, ispričali su priču o zločestoći GEDSC DIGITAL CAMERAi nepovjerenju, ali i o dobroti i prijateljstvu, izvodeći dijelove nekoliko poznatih bajki.

Dvorana Društvenog doma u Lipovljanima, i ove godine bila je krcata djecom u pratnji roditelja, djedova i baka, te drugim njihovim ukućanima koji su došli pogledati veselu predstavu ‘dočeka sv. Nikole’ i podići svoj dar kojim ih se daruje uz blagdan zaštitnika pomoraca i djece. Nakon izvedenog programa, uz ‘doček sv. Nikole’, on je i ove godine došao sam, bez Krampusa, jer su djeca bila čitavu godinu – dobra. Popričao je biskup Nikola s njima, zahvalio im je za slušanje roditelja i starijih, za dobro učenje, pa ih pozvao da na odlasku kućama, uzmu svoj poklon paket. Prije odlaska kući, mnogi su došli fotografirati se sa sv. Nikolom. Za uspomenu i dugo sjećanje.

Vesela priredba ‘dočeka sv. Nikole’ u Lipovljanima i darivanje sve djece poklon paketom, godinama je već prepoznatljiv i nezamjenjiv program za svu djecu, i njihove roditelje, općine Lipovljani, kakav se rijetko može naći u Hrvatskoj.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA