VESELI I RASPLESANI ‘UKRAJINSKI BAL’ U LIPOVLJANIMA

Kulturno prosvjetno društvo ‘Karpati’ iz Lipovljana, nakon tri godine stanke, ponovo je organiziralo ‘Ukrajinski bal’, večer za druženje i ples svojih članova, ali i svih ostalih gostiju koji poštuju i cijene rad ovog vrijednog i aktivnog društva. ‘Ukrajinski bal’ održan je u subotu, 1. veljače, a među 200-tinjak gostiju bio je i Oleksandr Levchenko, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ovogodišnji bal započeo je kratkim programom članova KPD ‘Karpati’. Za sve goste i uzvanike, domaći zbor otpjevao je nekoliko ukrajinskih pjesama, a učenici osnovne škole u Lipovljanima, koji uče ukrajinski jezik, recitirali su, otpjevali, ali i otplesali zanimljivi program, kojeg je uvježbala učiteljica Tatjana Lasek Žagar.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERABal je otvorio Ivan Semenjuk, predsjednik ‘Karpata’, pozdravio je sve goste i zahvalio im se na velikom odazivu, čime su, kako je rekao, podržali rad Društva i pokazali želju za zajedničkim druženjem i zabavom. Poželio im je da se dobro provedu na ‘Balu’ i da i dalje, tijekom ove godine prate rad ‘Karpata’.

Od uzvanika, sve posjetitelje ‘Ukrajinskog bala’ pozdravio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. U kratkom pozdravnom govoru istako je da mu je drago što je Društvo priredilo ovaj bal i da je i to jedan od doprinosa različitosti kulturnog identiteta Lipovljana, što je jedinstveno bogatstvo ove sredine i čitave općine Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA‘Bal’ i sve nazočne na njemu, pozdravio je i Oleksandr Levčenko, veleposlanik Ukrajine u RH, koji je izrazio zadovoljstvo što se našao u Lipovljanima na ‘Ukrajinskom balu’ jer su Ukrajinci, kako je rekao, veseli i raspjevani narod, poput Slavonaca u Hrvatskoj.

Na kraju otvaranja bala Ivan Semenjuk pozdravio je još prisutne: Jaroslava Simonova, predstavnika za kulturu pri ukrajinskom Veleposlanstvu, Vladu Klasana, gradonačelnika Novske, Ivana Molnara, predsjednika Gradskog vijeća grada Lipika, te župnika Igora Fedešina. Zahvalio je i ravnateljici Osnovne škole Josipa Kozarca, Mirjani Faltis na trudu oko organiziranja učenja ukrajinskog jezika u Lipovljanima.

Svi sudionici ‘Ukrajinskog bala’ počašćeni su večerom, a prije nje molitvu zahvale izmolio je Igor Fedešin, odnedavno župnik grkokatoličke župe sv. Ane u Lipovljanima.

‘Bal’ je nastavljen veselo i rasplesano, uz stalnu glazbu i ples. Zapjevalo se i na ukrajinskom, i na hrvatskom jeziku, a svi gosti su počašćeni i odličnim piroškama, specijalitetom ukrajinske gastronomije. Mnogi su otišli kućama, u rukama noseći dobitke na tomboli, a svi su bili zadovoljni i veseli nakon dobre zabave na ovogodišnjem ‘Ukrajinskom balu’ u Lipovljanima.      (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA