VESELI I LIJEPI DJEČJI MASKENBAL U PILJENICAMA

Svake se godine okupi sve više malih maškara u Društvenom domu u Piljenicama, i sve se polako pretvara u lijepi i zanimljivi, dječji maskenbal, na čijem se završetku obavezno spali i mesopust, lutka od slame, koji je okrivljen za sve, ovdašnje, probleme. Ovogodišnji dječji maskenbal, za svu djecu iz Piljenica, održan je u subotu, 10. veljače u ranovečernjim satima.

                U pratnji svojih roditelja, prve maškare stigle su u Društveni dom u Piljenicama već iza 17 sati. Uz maskiranu animatoricu iz Kutine, najmlađi stanovnici Piljenica, pjevali su i plesali puna dva sata. U pauzi plesa pojela se po koja krafna i popila čaša soka. Nakon dvosatne zabave, svi sudionici dječjeg maskenbala izašli su na obalu Pakre, gdje je, uz dječje veselje, zapaljen ‘princ maskenbala’, lutka od slame i stare odjeće. Time je dvosatni maskenbal završen, a svako maskirano dijete ponijelo je kući i poklon paketić, kao nagradu što se je maskiralo.

                Poklon paketiće pripremio im je Mjesni odbor Piljenica, koji je već niz godine i organizator maskenbala za svu djecu iz Piljenica i njihove roditelje. Ove godine podijeljeno je čak 60 paketića, najviše do sada u posljednjih nekoliko godina, jer je toliko bilo i maskirane djece na maskenbalu. Članovi Mjesnog odbora Piljenice, zadovoljni su stvorenom tradicijom dječjeg maskenbala, i veseljem najmlađih koji se spremaju u maškare.

Nakon završetka kratkog, ali veselog maskenbala, članovi mjesnog odbora i nekoliko roditelja počistilo je mjesto održavanja plesa pod maskama, zadovoljni da su svojoj djeci i ove godine poklonili lijepu i veselu, tradicijsku zabavu.  

Damir SMETKO