Vesele maske na maskenbalu u Kraljevoj Velikoj

         Maskirana skupina u crne pauke proglašena je za najbolju masku, u subotu, 15. veljače, na tradicionalnom maskenbalu u Kraljevoj Velikoj. Drugu nagradu osvojio je par maskiran u opatice, a trećom nagradom nagrađen je ‘Obezglavljeni šetač’, vrlo zanimljiva i intrigantna maska. Ukupan fond nagrada bio je dobar, 1.000 kuna, a raspodijeljen je na tri najbolje maske. 

         Maskenbal u Kraljevoj Velikoj, tijekom pokladnog vremena, tradicionalno organizira DVD Kraljeva Velika. Zabavu s maskama rado pohode i oni koji se ne maskiraju, pa druženje bude veselo i zabavno. Uz dobru glazbu, maskirani, ili oni koji to nisu, i zapjevaju, a zajedno plešu i maskirani i nemaskirani. Veselje i ples s maskiranima traju cijelu večer i zato mnogi vole doći na maskenbal u Kraljevu Veliku.

         Uz nagrađene maske, i ove godine bilo je i dosta roditelja, koji su maskirali svoje najmlađe, i tako ih od malih nogu učili tradiciji odlaska u maškare, masiranju i zajedničkom druženju i zabavi. To je i najvažnije tijekom svakog maskenbala, pa tako i ovog u Kraljevoj Velikoj, na kojeg već dolaze maškare s lipovljanskog, ali i novljanskog i kutinskog područja.

Damir SMETKO