VELIKO ZADOVOLJSTVO KORISNIKA SOCIJALNOG PROGRAMA ‘ZAŽELI I OSTAVI’ NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

         Od 1. siječnja 2019. godine, na području općine Lipovljani, traje projekt socijalne skrbi ‘Zaželi i ostvari’, čiji je cilj pružanje pomoći starijim i samačkim domaćinstvima,. Osim pomaganja samačkim osobama u njihovim svakodnevnim potrebama, cilj ovog  socijalnog programa je i pomoći u zapošljavanju osoba koje se teže mogu zaposliti. Nositelj projekta ‘Zaželi i ostvari’ je Općina Lipovljani, uz više partnera.

         U ostvarenju poboljšanja uvjeta života za potrebita staračka i samačka domaćinstva zaposleno je 8 žena, koje 2 godine, do 31. prosinca 2020. ostvaruju odobreni projekt, čija je vrijednost 1.635.000 kuna, a u potpunosti se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

         Nakon godinu i 9 mjeseci provođenja projekta obišli smo tek nekoliko korisnika, od njih 50, koji koriste socijalni program Zaželi i ostvari, kako bi se uvjerili koliko im je projekt socijalne pomoći pomogao u proteklom vremenu. Svi oni odobravaju i hvale ovaj projekt i njegovo provođenje, i svi bi i dalje htjeli biti korisnici ovog socijalnog projekta koji će završiti 31. prosinca. Općini Lipovljani ostaje riješiti kako će dalje brinuti za stare, slabo pokretne i same stanovnike njenog područja. Ili, kako produžiti ovaj izvrstan socijalni program.

Damir SMETKO