VELIK BROJ POSLOVA NAPRAVLJEN UZ POMOĆ ZAPOSLENIH NA ‘JAVNIM RADOVIMA’

Velik broj poslova u javnim ustanovama i na javnim površinama odrađen je u proteklih mjesec dana na području općine Lipovljani, koliko dugo traju tzv. ‘javni radovi’, a poslovi se nastavljaju uređivanjem školskih zgrada, vrtića i zgrade knjižnice. Prostorije i okoliš školskih zgrada, vrtića i knjižnice užurbano se uređuju, kako bi učenici osnovne škole i polaznici vrtića u Lipovljanima, u novu školsku godinu krenuli u lijepo uređenim i spremljenim prostorima.

Većinu poslova na uređenju i obnavljanju rade zaposlenici na tzv. javnim radovima, čije zaposlenje u trajanju od 6 mjeseci financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, prema raspisanim mjerama poticajnog zapošljavanja. Poslovi se nastavljaju na uređenju školskih prostora, sportske dvorane, ali i na javnim površinama u Lipovljanima.

Do sada je kroz poslove u javnim radovima uređen centar Lipovljana, zgrada Društvenog doma, dvorište i zgrada Dječjeg vrtića ‘Iskrica’,Vatrogasni dom, ograda i dvorište DVD-a Lipovljani, zgrada Narodne knjižnice i čitaonice, ograda groblja u Kraljevoj Velikoj i Krivaju, a zaposlenici ‘javnih radova’ radili su i na poslovima logistike ‘Lipovljanskih susreta 2015.’ Centar Lipovljana i park pri Osnovnoj školi i dalje će se nastaviti uređivati, a započinju i radovi na uređenju pješačke staze u ulici Josipa Kozarca, od Ulice Ante Starčevića prema Torovima i Kozaricama.

Damir SMETKO