VELEPOSLANIK SLOVAČKE I NJEGOVA ZAMJENICA U RADNOM POSJETU LIPOVLJANIMA

Juraj Priputen, veleposlanik Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj, i njegova zamjenica dr. Hana Kováčová, u srijedu, 13. kolovoza boravili su u radom posjetu u Lipovljanima. Republika Slovačka zemlja je partner ovogodišnjih ”Lipovljanskih susreta”, kulturnoj manifestaciji nacionalnih manjina Hrvatske, koja će se održati od 22. do 24. kolovoza u centru Lipovljana.

05-VeleposlanikSlovacke 012                Tijekom radog posjeta, veleposlanik Juraj Priputen, upoznat je sa sadržajem i detaljnim programom ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’, a razgovaralo se i o svečanom otvorenju predstavljanja Slovačke kao zemlje partnera ove manifestacije, u petak, 22. kolovoza na večer. Dogovoren je i protokol otvaranja izložbe o Slovačkoj, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAkoja će tijekom ‘Lipovljanskih susreta’ biti postavljena u zgradi Knjižnice i čitaonice, a svi posjetitelji moći će ju obići u tri dana trajanja ‘Susreta’

Trenutno se u novoizgrađenoj zgradi Knjižnice i čitaonice obavljaju poslovi unutrašnjeg uređenja, pa je tijekom posjeta obiđen njen prostor u kojem će se, uz predstavljanje Slovačke, održati i okrugli stol na temu nacionalnim manjina u Hrvatskoj. Uz prijedloge Sandre Kralj Vukšić, ravnateljice Slovačkog centra za kulturu u Našicama, Hane Kovačove, zamjenice veleposlanika i Josipa Krajčija, predsjednika Matice slovačke općine Lipovljani, koji su također bili prisutni radnom posjetu veleposlanika u Lipovljanima, definirane su cjeline postava izložbe, pa se razgovaralo o svim važnim detaljima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Veleposlanik Juraj Priputen izrazio je zadovoljstvo što je baš Slovačka izabrana za prvu zemlju partnera ‘Lipovljanskih susreta’, a Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, zahvalio se veleposlanstvu, veleposlaniku i svim angažiranima u Matici slovačkoj, na trudu i prihvaćanju organizacije partnerstva, čime ‘Lipovljanski susreti’ dobivaju i međunarodnu osobnost. Kako će Slovačka pokazati, među ostalim, i kako se kod njih njeguju nacionalne manjine, s glazbenim programom na pozornici ‘Lipovljanskih susreta’ predstavit će se i hrvatska nacionalna manjina u Slovačkoj kroz nastup Chorvatanke iz Hrvatskog groba.

Nakon konkretnih dogovora oko obveza na ‘Lipovljanskim susretima’, na kraju radnog posjeta razgovaralo se i o nastavku daljnje suradnje slovačkog Veleposlanstva u Hrvatskoj i općine Lipovljani.         (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA06-VeleposlanikSlovacke 020 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 04-VeleposlanikSlovacke 011 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA