VATROGASCI S PODRUČJA OPĆINE LIPOVLJANI NA ISPOMOĆI U SANACIJI POPLAVLJENOG PODRUČJA

Vatrogasci Sisačko-moslavačke županije, a među njima i 3 vatrogasca Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, otputovali su u nedjelju, 8. lipnja poslijepodne, na poplavljeno područje županjske Posavine, gdje će tjedan dana raditi na sanaciji šteta pričinjenih za trajanja nedavnih katastrofalnih poplava rijeke Save u istočnoj Slavoniji. Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije, na stradalo područje, uputila je 11 vatrogasaca, kamion, cisternu i dva kombi vozila, a u Novskoj, na ispraćaju vatrogasnog konvoja, bio je i Mijo Brlečić, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Vatrogasci naše, Sisačko-moslavačke županije, a i Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, dobro znaju što su poplave. Tijekom ove godine, posebno u veljači, borili su se s visokim vodama Save, braneći mnoga domaćinstva od Martinske Vesi u gornjoj Posavini, do Jasenovca, odnosno Mlake na području srednje Posavine, do krajnje granice izdržljivosti. Slično je bilo i u Kraljevoj Velikoj, gdje je obranjeno 20-tak domaćinstava od visoke vode Save ispuštene u Lonjsko polje. Ipak, u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje RH, prihvatili su

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Uz kamion s potrebnom opremom, na postradalo područje, upućena je i cisterna za prijevoz pitke vode kapaciteta 10.000 litara, te kombi vozila u kojima su otpremljene pumpe za ispumpavanje, agregati za struju, oprema za vatrogasce, te značajna količina ručnog alata i potrepština koje se koriste tijekom sanacije postradalog područja.

jednotjedni odlazak na postradalo područje gdje će sudjelovati u sanaciji šteta u Drenovcima, posavskom selu smještenom uz Posavske Podgajce, koji su bili najizravnije ugroženi pucanjem savskog nasipa.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Vatrogasna zajednica grada Siska, na postradalo područje uputila je dva vozila i 5 vatrogasaca, Vatrogasna zajednica grada Novske, kamion i 3 vatrogasca i Vatrogasna zajednica općine Lipovljani, cisternu i 3 vatrogasca. S lipovljanskog područja tročlanu ekipu vatrogasne cisterne DVD-a Lipovljani čine vatrogasci Mario Santo, Saša Kuharić i Nenad Popović. Svi su se okupili kod Vatrogasnog doma u Novskoj, odakle su, nakon kraćeg dogovora i uputa krenuli put Drenovaca. Ispratili su ih Mijo Brlečić, predsjednik i zapovjednik VZ Sisačko-moslavačke županije, čelništvo VZG Novska, te Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani. Na pripremi odlaska vatrogasaca operativno je radio Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani, a podršku takvom obliku pomoći postradalom području istočne Slavonije dala je i Općina Lipovljani na čelu s Mariom Ribarom, načelnikom općine.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA