VATROGASCI DVD KRALJEVA VELIKA ISKAZALI SU SE U OBRANI OD POPLAVA

Nakon odgode vatrogasne Skupštine u veljači, zbog tadašnje obrane od poplave, vatrogasci DVD-a Kraljeva Velika redovnu godišnju Skupštinu održali su u subotu, 5. travnja. Za sav nesebičan višednevni doprinos u obrani obiteljskih domaćinstava i imovine sumještana, osobno su im, na Skupštini, zahvalili Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Stožera za obranu, i Zlatko Pješ, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani i glavni operativac Stožera za obranu i spašavanje od poplave.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Na Skupštini su podnijeta izvješća o radu i financijskom poslovanju DVD-a Kraljeva Velika u prošloj godini. O radu Društva govorio je u ime Upravnog odbora Danijel Ribarić, a o izvršenim intervencijama zapovjednik Jurica Stipčević.

– Navalno vozilo je redovito servisirano i spremno je za intervencije. Oprema u samom vozilu je stara i dosta je nedostaje što nam je u planu nabaviti. Osim poplave nismo imali drugih intervencija. Izlazili smo i na natjecanja, bili jedni od domaćina Vatrogasnom izazovu, naši članovi su se obrazovali za čin vatrogasca I. klase i vatrogasnog dočasnika I. klase – istako je, među ostalim, u izvješću o radu u 2013. godini, Danijel Ribarić, u ime Upravnog odbora DVD-a Kraljeva Velika.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                 Prošle godine u travnju članovi DVD-a Kraljeva Velika sudjelovali su u obrani od poplave svoga mjesta, ali i u obrani Košutarice, na jasenovačkom području. Osim toga uvježbavali su ekipe za natjecanje i odradili nekoliko radnih akcija na uređenju spremišta i njegovog okoliša. Izvješće o radu zapovjedništva podnio je Jurica Stipčević, zapovjednik Društva.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U protekloj godini raspolagali su s nešto više od 22 tisuće kuna, a ukupno su za rad Društva utrošili 21 tisuću kuna. Za ovu godinu planiraju, uz zanavljanje vatrogasne opreme, ostvariti prihod od 29 tisuća kuna. Članovi Skupštine prihvatili su izvješća o radu u 2013. godini i planu za ovu godinu, bez rasprave, jednoglasno.

Nakon toga prisutnim članovima DVD-a Kraljeva Velika uručene su spomenice za 10, 20 i 30 godina rada u vatrogastvu.

Na uspješnom radu u prošloj godini, sudjelovanju na obrani od poplave, ali i na požrtvovnoj obrani, još veće poplave, ove godine u veljači, u kojoj su KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAobranjena sva domaćinstva koja su bila ugrožena u Kraljevoj Velikoj, na Skupštini je svim članovima DVD-a Kraljeva Velika osobno zahvalio Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio je i ostalim društvima Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, te svim društvima Vatrogasne zajednice grada Novska, koji su priskočili u pomoć. No, članovi DVD-a Kraljeva Velika, kako je naglasio načelnik Mario Ribar, ipak su podnijeli najveći teret na poslovima obrane. Čestitao je svima na pokazanom zajedništvu, na zajedništvu u međusobnoj suradnji u Vatrogasnoj zajednici i zaželio da se tako i dalje nastavi djelovati.

Rad kraljevčanskih vatrogasaca pohvalili su i svi gosti na Skupštini, među kojima i Davor Štimac, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Novska, te Zlatko Pješ, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani. Društvo broji 185 članova, od čega 17 operativnih, 48 izvršujućih, 55 pričuvnih, 18 veterana i 47 članova djece i mladeži.                 (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA