Vatrogasci DVD-a Krivaj svojim radom nastavljaju uređivati spremište

         Uređenje vatrogasnog spremišta, u sklopu Društvenog doma u Krivaju, vatrogasci DVD-a Krivaj, započeli su još prošle godine. Tada su uređena ulazna vrata i dio spremnice, a ove godine su dobrovoljnim radom nastavili akciju uređenja svog vatrogasnog spremišta jer su prošle godine nabavili i novu vatrogasnu opremu. 

         Najveći dio radne akcije uređenja vatrogasnog spremišta u Krivaju, vatrogasci DVD-a Krivaj odradili su u nedjelju, 14. lipnja, a uređenje je nastavljeno i u nedjelju, 21. lipnja. Radi se veliki zidni ormar s policama na koji će smjestiti i pregledno razvrstati vatrogasnu opremu i zaštitnu opremu za vatrogasce na intervenciji.

         Osim stvaranja nove koristi za vatrogasno društvo, poboljšanja uvjeta djelovanja, vatrogasci  iz Krivaja ovakvim akcijama oživljavaju i pomalo zaspali duh dobrovoljnog vatrogastva, kojim se je ono desetljećima razvijalo, dobrovoljnim radom i akcijama izgradnje i uređenja. Vatrogasci DVD-a Krivaj, tijekom akcije uređenja, lijepo se druže, što je bit društva, razgovaraju ili se šale, a na kraju prirede i mali domjenak za članove društva koji sudjeluju u dobrovoljnim akcijama uređenja.

         Druženje, zajedništvo, zajedničke akcije i rad, krasilo je, oduvijek, hrvatsko dobrovoljno vatrogastvo, koje se kroz ovakve zajedničke akcije oživljava i njeguje. Vatrogasci iz Krivaja, koji će još u nekoliko navrata raditi na uređenju svoje vatrogasne spremnice, mogu biti primjer dobrog rada u društvu. S dozom nostalgije, i sjećanja, na nekadašnji život, rad i aktivnosti vatrogasnih društava, koja su radila i bila puno aktivnija, u nekom puno siromašnijem vremenu.

Damir SMETKO