UZ PAKRU, U PILJENICAMA JE SPALJEN FAŠNIK !

Uz Pakru u Piljenicama spaljen je fašnik, ‘krivac’ za sve probleme Piljenčana u prošloj godini, a spalili su ga roditelji i djeca koja su sudjelovala na dječjem maskenbalu, u subotu, 14. veljače, u centru sela.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Treću godinu za redom članovi Mjesnog odbora Piljenica za svoje najmlađe organiziraju dječji maskenbal. U Društvenom domu u popodnevnim satima okupe se najmlađi Piljenčani u pratnji roditelja, ali i djeca koja već idu u školu, i zabave se nekoliko sati na malom maskenbalu.

1-MaleMaskare 020                Glazbu za ples i igre puštaju roditelji, a u program se uključuju svi, pa i oni najmanji koji još piju na bočicu. Ima tu raznim mački, klaunova, princeza i anđela, a opet, rijetki su lavovi ili vražići kako ne bi uplašili najmlađe. Svi se oni druže, plešu, igraju dječje igre…

1-MaleMaskare 076                Dječji maskenbal u Piljenicama i ove godine bio je rasplesan, zabavan i pun dječjih igrica. Igralo se ‘Kolo u 22 …’, ‘Ide maca oko tebe..’, vježbao se kaubojski ples bez kauboja i provlačilo se ispod žice… bilo je tu i krafni, i sokova, sve u režiji roditelja, a nakon dobre zabave, za trud maskiranja, svako maskirano dijete dobilo je poklon koji je osigurao Mjesni odbor.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Na kraju je, uz rijeku, spaljen i fašnik, koji je platio za sve probleme, a pepeo mu je prosut u Pakru, da bi se mogao vratiti dogodine. Lijepo i zanimljivo druženje roditelja i njihove djece, na kojem je ove godine bila i po koja maska iz Lipovljana, a koje će najmlađi sigurno dugo pamtiti. Kao i u svemu, osobno angažiranje na ostvarenju nekog programa je najvažnije za uspjeh, a tako je bilo i na uspješnom, ovogodišnjem dječjem maskenbalu najmlađih u Piljenicama.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA1-MaleMaskare 0461-MaleMaskare 0561-MaleMaskare 042