Uz novi traktorski rasipač i ralicu u ‘Lip-kom servisima’ spremni za zimsku službu

         Komunalno poduzeće ‘Lip-kom servisi’ iz Lipovljana, svake godine vrši zimsku službu na području općine Lipovljani. Žitelji su zadovoljni brzinom čišćenja snijega i ostalih poslova tijekom trajanja zimske službe. Kako bi još bolje i kvalitetnije odrađivali zimsku službu, ‘Lip-kom servisi’ pribavili su za predstojeću zimu, ali i slijedeće duže vremensko razdoblje novu opremu.

         U utorak, 22. prosinca, iz poduzeća ‘Rasco, u Kalinovcu  dovezena je nova oprema za rad zimske službe, pa je odmah i montirana na traktor ‘Lip-koma’ jer zimska služba započela je s dežurstvima, a ove zime očekuje se snijeg i led na prometnicama. Nabavljeni su potpuno novi traktorski rasipač soli i ralica, koji su uz pomoć servisera iz poduzeća ‘Rasco’ i postavljeni na traktor.

         Nabavljeni novi snježni plug, popularno rečeno ralica, širine je 3,2 metra i u potpunosti će zahvaćati kolnik izgrađenih i obnovljenih cesta na području općine Lipovljani, a time i kvalitetnije čistiti prometnice u punoj širini. Uz novu ralicu, pribavljen je i novi traktorski rotacijski rasipač s mogućnošću rasipanja soli u širini od 1  do 6 metara. Duplo je veći od dosadašnjeg rasipača, i odjednom može nositi 1,5 m³ soli, a to znači i smanjeno vraćanja u bazu po sol, odnosno brže čišćenje i posipanje prometnica.

         Pribavljena oprema za rad zimske službe ima garanciju na 2 godina, a novi snježni plug i rotacijski rasipač zajedno koštaju nešto više od 166.000 kuna.

         Novu opremu za zimsku službu komunalnog poduzeća ‘Lip-kom’, nakon montiranja, razgledao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u pratnji Davora Živkovića, direktora ‘Lip-kom servisa”. Pohvalio je dosadašnji rad ‘Lip-kom servisa’ tijekom zimske službe proteklih godina, a izrazio je i svoje zadovoljstvo ulaganjem u novu opremu i strojeve, koji omogućuju kvalitetan rad ‘Lip-kom servisa’ na zadovoljstvo svih stanovnika općine Lipovljani. Mogućnosti nove opreme i kretnje stroja tijekom čišćenja snijega isprobao je Ivan Štiks, zaposlenik ‘Lip-kom servisa’ i najisčekivaniji vozač ralice tijekom snježnih oborina.

Damir SMETKO