Uz laptope i slatkiše, u posjeti obitelji Konobloh koja je došla živjeti u Lipovljane

         Tročlana obitelj Konobloch s lipičkog područja, prije 10-tak dana postala je, kako su i najavljivali, stanovnici Lipovljana. Smjestili su se u obiteljsku kuću u lipovljanskoj ulici sv. Barbare, nakon što je preuređena i namještena za normalan život ove male obitelji s poteškoćama. Kako bi vidio uvjete u kojima će ubuduće živjeti, njihove dalje potrebe i kako bi im zaželio dobrodošlicu, u četvrtak, 23. srpnja obišao ih je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         S općinskim načelnikom, u posjetu obitelji Konobloch, stigao je i Dragan Lažeta,  Lipovljanac, koji već više godina radi i živi u Njemačkoj, ali jednom godišnje odmor provodi u Lipovljanima i Hrvatskoj. On je iz Njemačke za školarku Ane i predškolca Ivana donio na poklon po jedno prenosivo računalo, kako bi im olakšao školovanje, ali i zabavu u slobodno vrijeme. Laptopi imaju potrebne programe, ali i nekoliko računalnih igrica za razonodu u slobodno vrijeme. Načelnik Nikola Horvat za Ane i Ivana donio je, za dobrodošlicu, po košaricu slatkiša.

         Općinskog načelnika Nikolu Horvata i donatora Dragana Lažetu dočekala je kompletna obitelj, mama Smiljana, kćer Ane i sin Ivan. Potvrdili su da su konačno preselili u Lipovljane, te da čekaju izdavanje novih dokumenata s lipovljanskom adresom. Pokazali su im i obnovljenu obiteljsku kuću, koja je u njihovom vlasništvu, nakon provedene humanitarne akcije, i kako je, za sada, namještena.

         S donatorom Draganom Lažetom odmah su razmjestili računala, a s Nikolom Horvatom razgovarali su, u što su se uključili i članovi obitelji Ćavlović, kakve još potrebe imaju. Od svega bi najpotrebnije bilo presložiti krov, kako ne bi padaline curile po ugrađenom knauf zidovima i tako ih oštetile.

         Obitelj Konobloch zahvalila je za poklonjena prijenosna računala Draganu Lažeti i za prvi obilazak, te ponuđenu pomoć u daljem uređenju obiteljske kuće, Nikoli Horvatu, načelniku općine Lipovljani.

Damir SMETKO