UZ DAN OPĆINE LIPOVLJANI ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA

Uz 19. ožujka, blagdan sv. Josipa, koji se slavi i kao Dan općine Lipovljani, održan je niz kulturnih i stručnih programa i ove godine u Lipovljanima. Održana je i svečana sjednica. Na noj je bio prisutan velik broja uzvanika i prijatelja općine Lipovljani, općinski vijećnici, predstavnici mjesnih odbora i članovi mnogobrojnih udruga građana koje djeluju na području općine Lipovljani.

                Svečana sjednica održana je u petak, 17. ožujka, u večernjim satima. O jednogodišnjem radu Općinskog vijeća, donesenim odlukama i usvojenim informacijama, okupljenim uzvanicima govorio je Miroslav Horvat, dopredsjednik Anke Doležal, predsjednice Općinskog vijeća općine Lipovljani.

                Izvješće o radu Općine Lipovljani, u prošloj godini, s pregledom započetih i ostvarenih projekata i investicija govorio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Iako je prošla godina bila izazovna, uz značajno smanjenje redovnih prihoda, koje je bilo veće od 10%, ostvarena su vrijedna ulaganja u infrastrukturu općine Lipovljani.

                O kvalitetnoj suradnji između Općine Lipovljani i grada Kutine, na svečanoj sjednici potom je govorio Andrija Rudić, gradonačelnik Kutine.

                O kvalitetnim projektima općine Lipovljani, njihovoj realizaciji i o vrlo kvalitetnoj parterskoj suradnji između županje i općine Lipovljani, na svečanoj sjednici govorio je i Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije.   

                Vrlo uspješan rad Općine Lipovljani osobno je pohvalio i Danijel Žamboki, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja RH, a veliki trud, pripremanje razvojnih projekata, brigu za ljude i njihove probleme Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, u svom obraćanju, posebno je istakao Željko Lenart, saborski zastupnik HSS-a iz Kutine.

                Svečani ton sjednice, uz Dan općine Lipovljani, dali su i članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’, ali i vrlo uspješni učenici Osnovne škole Josipa Kozarca, koji na školskim natjecanjima postižu odlične rezultate.

Tijekom svečane sjednice nastupili su Erika Petriljak Kostelec, učenica 4. razreda s recitacijom, učenici 6. i 7. razreda sa skupnom recitacijom’.

Damir SMETKO