Uz cvijeće i svijeće obilježen Dan branitelja općine Lipovljani

Polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća, te osobnom molitvom pred Velikim križem na mjesnom groblju u Lipovljanima, u utorak, 13. listopada, obilježen je ovogodišnji Dan hrvatskih branitelja općine Lipovljani. Zbog mjera zaštite od pandemije koronavirusa, program obilježavanja 13. listopada – Dana hrvatskih branitelja općine Lipovljani, nije bilo moguće obilježiti kao dosadašnjih godina, s druženjem i sportskim susretima.

         Ipak, žrtva za domovinu, za obranu i stvaranje Hrvatske se ne zaboravlja pa je u znak sjećanja na hrvatske branitelje i uz Dan hrvatskih branitelja općine Lipovljani, položeno cvijeće i upaljene su svijeće. Četvero članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Ogranak Lipovljani, na čelu sa Željkom Pogačićem, predsjednikom Ogranka, te Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Ljiljana Tomić, njegova zamjenica, poklonili su se žrtvi hrvatskih branitelja. Želja je da se tradicija sjećanja i obilježavanja Dana branitelja općine Lipovljani ne prekine obilježavati, ni u vrijeme pandemije koronavirusa.

         Nakon polaganja cvijeća, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, prisutnim ratnim veteranima, ali i svim hrvatskim braniteljima, još jednom je čestitao Dan branitelja. Zbog mjera zaštite, naglasio je, nije bilo moguće organizirati veći program, ali izrazio je nadu da će ovo teško vrijeme borbe s pandemijom biti okončano i da će se opet moći zajednički i bogatije obilježiti Dan branitelja općine Lipovljani. Tomu se nadaju i sami veterani domovinskog rata iz Lipovljana, koji su, kao mjeru zaštite od zaraze virusom, i redovita tjedna okupljanja i druženja u svojoj prostoriji, stavili u mirovanje dok se epidemiološka situacija ne smiri.

Damir SMETKO