UZ BLAGDAN SVIH SVETIH UPALJENE SU SVIJEĆE I POLOŽENO JE CVIJEĆE ZA SVE UMRLE I STRADALE STANOVNIKE

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, na koji se sjećamo svih naših najmilijih koji su preminuli, na mjesnom groblju u Lipovljanima položeni su vijenci i upaljene svijeće. Za sve umrle, ali i sve ubijene i stradale stanovnike općine Lipovljani, kod Velikog križa posvećenog žrtvama domovinskog rata i spomenika jasenovačkim žrtvama, uz veliki broj nazočnih, upaljene su svijeće i održane molitve u petak, 31. listopada u popodnevnim satima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Čelnici općine Lipovljani, a nakon njih i predstavnici braniteljske udruge iz Lipovljana, te članovi Udruge antifašista iz Lipovljana i Novske, položili su  cvijeće i upalili svijeće kod Velikog križa na lipovljanskom groblju. Svijeće su upalili i preminulim se poklonili i mnogobrojni predstavnici udruga građana općine Lipovljani. Članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’ potom su otpjevali prigodnu pjesmu, a župnik Josip Bogović izmolio je molitvu kod Velikog križa, za sve poginule i umrle stanovnike općine Lipovljani.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Svečanost polaganja vijenaca i paljenja svijeća potom je održana i pred spomenikom podignutom jasenovačkim žrtvama, unutar lipovljanskog groblja. Čelnici općine Lipovljani i članovi Udruge antifašista iz Lipovljana i Novske, položili su vijence i upalili svijeće, poklonivši se tako nevinim žrtvama koje nemaju svoje grobove, a KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAstradale su pred kraj II. svjetskog rata u jasenovačkom logoru. Članovi udruga upalili su svijeće, a uz pjesmu članova zbora ‘Lira’, lipovljanski župnik je izmolio molitvu.

Uz blagdan Svih svetih tako je obnovljeno sjećanje na sve umrle s područja općine Lipovljani, koji su pokopani na četiri mjesna groblja, ali i na sve poginule u obrani domovine, i sve nevine žrtve stradale u vihoru rata. Položeno cvijeće će ukrašavati sjećanje na njih, a upaljene svijeće rasvjetljavati će put njihovim dušama. Nakon polaganja cvijeća nastavljeno je, pojedinačno, obilaženje grobova, te paljenje svijeća kod raspela na groblju.               (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA