UZ BLAGDAN JOSIPOVA POLOŽENI SU VIJENCI NA GROBLJU, U ŽUPNOJ CRKVI SLUŽENO JE MISNO SLAVLJE

Na blagdan sv. Josipa, župa Lipovljani slavi svog duhovnog zaštitnika, a općina Lipovljani slavi Dan općine. U nedjelju, 19. ožujka, na sam blagdan Josipova, polaganjem vijenaca za sve poginule branitelje i preminule sumještane, Općina Lipovljani podsjetila je na svoj dan, a na misnom slavlju u župnoj crkvi u Lipovljanima, još jednom su upućene molitve i zagovori zaštitniku župe, sv. Josipu.

                Pred Velikim križem podignutim svim poginulim za Hrvatsku, na mjesnom groblju u Lipovljanima, okupilo se je 10-tak izaslanstva, na čelu s izaslanstvom Općine Lipovljani i Udruge branitelja iz domovinskog rata, ogranak Lipovljani. Svi oni su u tišini i dostojanstvu položili vijence i zapalili svijeće, a na kraju su za sve poginule i umrle izmolili i zajedničku molitvu.

                U župnoj crkvi, potom je održana sveta misa. Koncelebrirano misno slavlje vodio je otac Rozo Brkić, župnik i gvardijan u Virovitici. U zajedništvu s njim, ispod oltara sv. Josipa, bili su još lipovljanski župnik Tomislav Pavlović, te župnici Pavao Mokri i Milan Vidaković, iz Novske, ujedno i dekan Novljanskog dekanata požeške biskupije. Gvardijan Rozo Brkić održao je vrlo nadahnutu propovijed, a misnom slavlju bili su nazočni i čelnici Općine Lipovljani, te gotovo sva izaslanstva, koja su položila vijenac i upalila svijeće, uz svečano obilježavanje Dana općine Lipovljani i Dana lipovljanske župe.

Damir SMETKO