USPJEŠNA GODINA ZBORA ‘LIRA’ IZ LIPOVLJANA

Svakog ponedjeljka navečer, a po potrebi i četvrtkom, u Društvenom domu u Lipovljanima, okupljaju se članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’ iz Lipovljana na pjevačkim probama. U četvrtak, 13. veljače, umjesto probe, okupili su se na godišnjoj redovnoj Skupštini svoje udruge, kako bi se prisjetili rada u prošloj godini i donijeli plan rada za 2014. godinu.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Skupštinu je vodio Vladimir Kačmarčik, izvješće o radu podnijela je predsjednica MPZ ‘Lira’ Nevenka Zorić, a zapisničarka na Skupštini je bila Dubravka Kačmarčik, koja je ujedno i tajnica ovog pjevačkog Društva.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Nevenka Zorić, predsjednica MPZ Lire podnijela je izvješće o radu, odnosno nastupima zbora ‘Lira’ tijekom 2013. godine. Iako nastupaju tijekom čitave godine, u protekloj godini posebno su ponosni na gostovanja i nastupe u Austriji i Slovačkoj, u organizaciji Matice slovačke iz Lipovljana, te na nastupe na ‘Lipovljanskim susretima’ i organizaciji ‘Božićnog koncerta’ u Lipovljanima.

U protekloj godini, prema izvješću blagajnika Roberta Ivanca, raspolagali su s nešto više od 20 tisuća kuna, od čega im je iz Proračuna općine Lipovljani uplaćeno 10 tisuća kuna. Ukupno su, prošle godine, imali troškova nešto više od 12,5 tisuća kuna, a za ovu godinu financijski plan im je ostvariti prihod u iznosu od 21 tisuću kuna.

Na Skupštini su prihvatili i plan rada za 2014. godinu koji predviđa brojne nastupe, te suradnju s Maticom slovačkom. Rad Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’ pohvalila je i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani, koja im je zaželjela i dalje uspješan rad, te zahvalila na suradnji s općinom i čestitala na kvalitetnom radu i nastupima tijekom 2013. godine, čime su doprinijeli u promociji općine Lipovljani.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA