UMIROVLJENICI U LIPOVLJANIMA UZ ŠESTE SPORTSKE SUSRETE OBILJEŽILI I DAN DRŽAVNOSTI RH

Umirovljenici iz 6 udruga umirovljenika s područja Sisačko-moslavačke županije održalo je u srijedu, 25. lipnja ‘Sportske susrete udruga umirovljanika’ u Lipovljanima, obilježavajući tako i ovogodišnji Dan državnosti Republike Hrvatske. Ove godine umirovljenici su se po 6. puta okupili u Lipovljanima, a natjecali su se u pikadu, kuglanju i belotu. Nakon sportskih susreta nastavili su druženje sve do večernjih sati, u Društvenom domu u Lipovljanima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Natjecanje umirovljeničkih ekipa u pikadu i belotu održano je u Lipovljanima, a kuglanje je održano na kuglani u Novskoj. Ekipe su do 13 sati završile natjecanje, nakon čega je održana svečana podjela priznanja, ručak i zajedničko druženje uz glazbu.

Domaćin 6. sportskih susreta udruga umirovljenika SMŽ bila je Udruga umirovljenika Općine Lipovljani i njen predsjednik Miroslav Horvat. Nakon završenog sportskog dijela, svi natjecatelji okupili su se u Društvenom domu u Lipovljanima i nastavili zajednički družiti. Mnogi od njih sudjelovali su na svih dosadašnjih 6 sportskih susreta u KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERALipovljanima, u zadnjih 5 godina, pa je to bila nova, dobra prilika da se vide sportski prijatelji i poznanici, da popričaju i razmijene umirovljenička iskustva.

Okupljene umirovljenike iz udruga od Novske preko Lipovljana, Kutine i Siska pa sve do Dvora, pozdravio je domaćin Miroslav Horvat, predsjednik Udruge umirovljenika općine Lipovljani. Pozdravio je sve goste, a posebno Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani i Anku Doležal, predsjednicu Općinskog vijeća općine Lipovljani, koji svake godine pružaju pomoć u organizaciji sportskog susreta umirovljenika.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Na dobroj organizaciji i tradicionalnom okupljanju umirovljenika u Lipovljanima za Dan državnosti RH, zahvalili su još Josip Vrbanac, predsjednik udruge iz Gline, Ana Tomac, predsjednica udruge iz Novske i Zvonimir Žlof, predsjednik Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, te Cecilija Mihalić, predsjednica Udruge umirovljenika INA-Petrokemije iz Kutine.

Osobno, i u ime svojih suradnika, po 6. puta sportski susret umirovljenika pozdravio je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani koji im je uz želje ugodnog boravka u Lipovljanima, te dobro zajedničko druženje, svima čestitao i Dan državnosti RH.

Za ostvarene sportske rezultate, na 6. sportskim susretima udruga umirovljenika, ekipe su javno pohvaljene, a uručena su im i priznanja. Najbolja ekipa u kuglanju je ekipa Udruge umirovljenika iz Siska, a slijede ih ekipe INA-Petrokemije iz Kutine i udruge iz Lipovljana. Pobjednik u pikadu bila je ekipa udruge iz Novske, drugo mjesto osvojila je ekipa umirovljenika INA-Petrokemije, a treće mjesto ekipa udruge iz Siska. U belotu najbolja je ekipa udruge iz Kutine, duga je ekipa INA-Petrokemije, a treća ekipa udruge iz Siska. Priznanja za ostvarene rezultate dodjeljivali su Mario Ribar i Anka Doležal.

Svi pristigli umirovljenici na 6. sportski susret pogošćeni su ručkom, nakon čega je nastavljeno zajedničko druženje Pjesmom i glazbom zabavljali su ih ‘Stari mački’ iz Udruge umirovljenika općine Lipovljani, a dogovoreni su i novi susreti.      Damir SMETKO

1-1-IMG_0197

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA