ULAŽU U BOLJI I KVALITETNIJI SADRŽAJ DJEČJEG IGRALIŠTA U LIPOVLJANIMA

Do sredine svibnja na dječjem igralištu u parku, u centru Lipovljana, bit će montirana nova, moderna sprava za igranje i zabavu djece, koja svakodnevno borave u parku i uživaju na postojećim spravama za igranje. Novu napravu za igranje omogućio je Mjesni odbor Lipovljani, koji je svoja ovogodišnja sredstva iz proračuna općine Lipovljani, odlučio uložiti u bolji i kvalitetniji sadržaj dječjeg igrališta u Lipovljanima.

                Nova naprava u dječjem igralištu nosi proizvođački naziv ‘Brodić Matej’, u stvarnosti je višenamjenska sprava veličine 4 puta 4 metra, koja ima ljestve za penjanje na toranj, tobogan dužine 3,2 metra, konop za penjanje i pramac ‘brodića’ koji je mali pješčanik. Iznos od 25.000 kuna već je uplaćen proizvođaču, a postavljanje višenamjenske sprave za igru i zabavu najmlađih očekuje se do sredine svibnja.

                Izvješćem o realizaciji odluke donesene na prošlom sastanku, Dubravka Hubak, predsjednica Mjesnog odbora započela je 16. sastanak članova MO Lipovljani, u srijedu, 18. travnja. Nakon obavijesti o kupnji višenamjenske naprave za dječje igralište, donesena je i odluka da se pripremi i manji projekt dječjeg igrališta koji će zaokružiti cjelinu igrališta u lipovljanskom parku, te pružiti mogućnost kandidiranja za donacijska sredstva pri daljem uređenju dječjeg igrališta.

                Na sjednici članova Mjesnog odbora Lipovljani bili su prisutni još i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, Danijel Lenart, direktor ‘Lipkom servisa’ i Igor Hadžinski, komunalni redar općine Lipovljani. Članovi Mjesnog odbora Lipovljani, među kojima su prednjačili Franjo Vlahović i Antun Kopecki, postavili su više pitanja o komunalnim potrebama u Lipovljanima.

                O nastavku uređenja centra Lipovljana, raspisivanju natječaja za drugu fazu uređenja, pripremi za početak obnove ulice Josipa Kozarca, i skorom puštanju na korištenje izlazno-ulaznog čvora na autocestu kod Lipovljana, članovima Mjesnog odbora, govorio je načelnik Nikola Horvat. O problemima s održavanjem groblja, te ostalom održavanju nerazvrstanih cesta, odvoda i skorašnjem nastavku rada na uređenju kanalizacije, govorio je Danijel Lenart, direktor ‘Lipkom servisa’.

                Pri kraju sjednice, Igor Hadžinski, komunalni redar općine Lipovljani, pozvao je sve članove Mjesnog odbora, ali i sve stanovnike općine Lipovljani da se u subotu, 21. travnja priključe akciji čišćenja okoliša i divljih deponija na području općine Lipovljani.

                Dubravka Hubak, predsjednica MO Lipovljani, zahvalila se svim članovima Mjesnog odbora na aktivnom radu i dolasku na sjednice, a sve prisutne je upoznala i sa Zahvalnicom koju je Mjesnom odboru Lipovljani dodijelio Nogometni klub Slavonac za pomoć u radu.

Damir SMETKO