UDVDR OGRANAK LIPOVLJANI UKUPNI POBJEDNIK 23. ŽUPANIJSKOG SPORTSKOG NATJECANJA

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske, Ogranak Lipovljani sudjelovala je na 23. Županijskom sportskom natjecanju dragovoljaca i veterana domovinskog rata koje se održalo 09.06.2018. godine u Kutini.

Na ovom natjecanju sudjelovali su, pored UDVDR, Ogranka Lipovljani,  ogranci iz Popovače, Velike Ludine,  Petrinje,  Kutine, Topuskog, Gline i Siska, ukupno 340 natjecatelja.

Sustav natjecanja je takav da se natječe u 8 sportova, i to: potezanje užeta, boćanje, nogomet i stolni tenis, koji se boduju ekipno i na državno natjecanje se plasiraju najbolje ekipe,  dok se streljaštvo, kuglanje, pikado i šah boduju pojedinačno i na državno sportsko natjecanje odlaze najbolji pojedinci.

Dragovoljci i veterani domovinskog rata iz Lipovljana još su jednom pokazali svoje zajedništvo i sposobnosti i osvojili prvo mjesto u ukupnom poretku, te prijelazni pehar na ovom županijskom sportskom natjecanju, a na državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana domovinskog rata plasirali su se ekipno u potezanju užeta i stolnom tenisu, te pojedinačno u kuglanju.

Tim povodom načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat priredio je prijem za dragovoljce i veterane, te im čestitao na odličnom uspjehu i plasmanu na državne sportske igre koje će se održati u mjesecu rujnu u Velikoj Gorici.