UDRUGA ŽENA IZ LIPOVLJANA HUMANITARNO PRODAVALA NARCISE

Udruga žena ‘Ruže’ iz Lipovljana, organizirala je u nedjelju, 29. ožujka humanitarnu akciju prodaje stručaka narcisa ispred župne crkve. Prikupljeni novac donirat će jednoj obitelji iz Lipovljana.

Prodaju narcisa Udruga žena ‘Ruže’ organiziraju već niz godina, a svaka prodaja je humanitarnog karaktera. Narcisi su, inače, obilježje borbe žena protiv raka dojke, no kako lipovljanska udruga ‘Ruže’ nema suradnju s tim organizacijama, prikupljena novčana sredstva od humanitarne prodaje narcisa doniraju domaćim obiteljima u potrebi.

– Ove godine prikupljena sredstva od današnje prodaje narcisa darovat ćemo, u Velikom tjednu, jednoj obitelji iz Lipovljana, koja brine o invalidnom djetetu, kao što smo to učinili i prošle godine. Za sada smo prikupili nešto više od tisuću kuna, koje ćemo darovati pred Uskrs – rekla nam je Slavica Babić, predsjednica Udruge žena ‘Ruže’.

Udruga žena iz Lipovljana, humanitarnu prodaju narcisa organizira na Cvjetnicu, jer vjernici s kupljenim narcisima odlaze na misno slavlje, blagoslove cvijeće i odnose ga u svoje domove. Osim kupnje, mnogi vjernici Udruzi žena ‘Ruža’, na postavljenim štandovima sa cvijećem, dodatno daruju dobrovoljni novčani prilog u svrhu ove humanitarne akcije. Sav prikupljeni novac one već godinama daruju obitelji, uglavnom iz Lipovljana, koja za to ima potrebu.             (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA